Oynatma Listesi
HABERLER

'Erdoğan vazgeçmeyecek, Biden köşeye sıkıştı!' İngiliz basını yazdı

İngiltere'nin ünlü Financial Times gazetesi, Türkiye'nin F-35 teslimatına engel olan ABD'nin, verdiği kararlar nedeniyle çok zor bir duruma düştüğünü yazdı. Haberde 'Batılılar endişelenmeye başladı' ifadelerine yer verildi.

Financial Times gazetesinin 'Türkiye'nin jet arayışı Biden'ı sıkıştırdı' başlıklı analizinde, Ankara'nın attığı stratejik adımlar masaya yatırıldı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Onlarca yıllık NATO üyesi olan Türkiye'nin 100'den fazla yeni nesil F35 siparişinin teslimine ABD engel oldu.

Ankara bir gün kendi Türk yapımı avcı uçağını inşa ederek hava kuvvetlerindeki boşluğu doldurmayı amaçlıyor ancak şimdilik F16 filosuyla devam ediyor.

Bu, Ankara'nın Washington'a Lockheed Martin tarafından yapılan 40 yeni F16'nın yanı sıra mevcut jetlerinin 80'ine yakınının modernizasyon kitleri için yaptığı son talebi açıklıyor.

Rusya'nın S-400 savunma sistemi sözleşmesi nedeniyle Aralık 2020'den bu yana savunma sanayisine yönelik ABD yaptırımlarına tabi olan Türkiye, anlaşmanın kazan-kazan olacağını savunuyor.

Yunanistan'ın Fransız Rafale jetleri ve Amerikan F35'leri satın aldığı bir zamanda, anlaşma Türkiye'nin hava kuvvetlerini güncellemesine yardımcı olacak. S-400, ABD tarafından beşinci nesil F35'in güvenliği için bir tehdit olarak görülse de, F16'da aynı sorun ortaya çıkmayabilir.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER