Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan aile yardımı, doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Türkiye’nin en büyük konut hamlesi olan ‘İlk Evim İlk İşyerim’ kampanyasının ilk temelini, 25 Ekim’de Ankara-Sincan’da attık. Toplamda 500 bin konutu, 1 milyon altyapılı konut arsasını ve 50 bin işyerini kapsayan bu kampanyanın ilk etabının kuraları da çekilmeye başlandı. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilimizdeki 22 binin üzerinde konutun kurasını noter huzurunda çekerek, hak sahibi vatandaşlarımızı belirleyeceğiz. İnşallah bu kura işlemi Mart ayına kadar bitecek. Bu arada, hazırlığı tamamlanan tüm illerimizde konutların inşasına da hemen geçilecek. Aynı şekilde, arsalarla ve işyerleriyle ilgili süreç de devam ediyor.

Küresel ekonomik krizin ülkemizi de etkisi altına alan yüksek enflasyon sorunu sebebiyle konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin, bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inanıyorum. Konut, arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

"TÜRKİYE YÜZYILINI MİLLETİMİZLE BİRLİKTE HAZIRLIYORUZ"

Küresel ekonomik krizin ülkemizi de etkisi altına alan yüksek enflasyon sorunu sebebiyle konut ve kira fiyatlarında oluşan dengesizliğin, bu çalışmalardaki ilerlemelerle iyice ortadan kalkacağına inanıyorum. Konut, arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye Yüzyılı programımızın müjdesini, 28 Ekim’de Ankara’da, gerçekten çok coşkulu ve adına yakışır bir törenle milletimizle paylaştık. Cumhuriyetimizi yeni yüzyılına, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısı üzerinde bir büyük vizyonla hazırlama gayretimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Her çalışmamız gibi, Türkiye Yüzyılını da milletimizle birlikte hazırlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde yapacağımız programlarla, milletimizin Türkiye Yüzyılına ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak, vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece, seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz.

Ülkemizi, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi, inşallah, Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız.

Sürdürülebilirlik, başarı, güven ve istikrar, üretim, verimlilik, güç, dijital, iletişim, bilim, kalkınma, barış, değerler, haklılık, şefkat, istiklal ve istikbal, gençler gibi başlıklarla yükselttiğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonunun, yüzünü doğruya doğru dönen herkesi umutlandırdığına, heyecanlandırdığına, şevklendirdiğine inanıyorum.

TOGG SEMBOL HALİNE GELMİŞTİR

Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri kimi özgüven eksikliği, kimi kasıtlı sabotajlar, kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için TOGG çok önemli bir sembol haline gelmiştir. TOGG’un başarısı sadece bir firmanın bir markanın bir üretim tesisinin değil topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir.Yapılan işi önemsizleştirmeye çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını ibretle takip ediyoruz. Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan inşallah Şubat'ta satışı başlayacak Mart sonunda yollara çıkacak Togg'a başarılar diliyoruz. 

KÜRESEL BİR MARKAYA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Hiç şüphesiz, sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrimin en önemli sembolleri; güçlü altyapımız, dijitalleşme yoluyla hizmet standartlarını yükseltmemiz ve şehir hastanelerimizdir. Şimdi de sağlık sistemimizi, çalışma şartlarını iyileştirdiğimiz insan gücümüz ve ülkemizin her köşesine uzanan yaygın altyapımızla ‘Health Türkiye’ başlığı altında küresel bir markaya dönüştürüyoruz.

KİRLİ OYUNU BOZACAĞIZ

Polis akademimiz başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor.Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmanın ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye’yi terör örgütleriyle, mafyayla, uyuşturucuyla, küresel tefecilerle, envai türden kopukla, uğursuzla, aynı fotoğrafın içerisine sokuyorsa yaptığı işin adı 5’inci kol faaliyetidir. Türkiye, geçmişten bugüne çeşitli görünümlerle, söylemlerle, yapılarla karşısına çıkan 5’inci kol elemanlarından çok çekmiştir. Milletimiz uzunca bir süre bu tür faaliyetler sebebiyle hak ettiği imkanlardan, eserlerden, hizmetlerden mahrum kalmıştır. Bu defa açık ve net söylüyorum; başaramayacaklar. Çünkü milletimizin ülkesinin 20 yılda kat ettiği asırlık demokrasi ve kalkınma hamlesinden edindiği tecrübeyle bu oyunları bozacak ferasete ve dirayete sahip olduğunu sayısız örnekle göstermiştir.

Milletimiz bu oyunları bozacak ferasete ve dirayete sahip olduğunu sayısız örnekle göstermiştir. Bunlar DEAŞ'ı, PKK'nın, 15 Temmuz'da FETÖ'nün, Suriye harekatlarında cümle emperyalistlerin, Avrupa'nın, Karabağ'ın işgaline karşı gardaşlarımızın yürüttüğü vatan muhaberesinde Ermenilerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Kendilerine verilen görev buydu. Diyet borcu bunu gerektiriyordu. İnşallah aynı kirli oyunu bir kez daha bozacağız. Bizleri coşku, sevgi ve samimiyetle bağrına basan tüm Gaziantepli kardeşlerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

75 bin kişinin katıldığı bu toplu açılış ve mitingimiz gerçekten Gaziantepli kardeşlerimizin 2023'e nasıl hazırlandığının en güzel ifadesiydi. Tüm Gaziantepli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu sabah MEB tarafından hayata geçirilen 2 bin köy yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Yarın Hasankeyif Tüneli ve yolların açılış törenine canlı bağlantıyla iştirak edeceğiz. Perşembe günü 10 Kasım anma programından sonra bir dizi yurtdışı gezi gerçekleştireceğiz. Endonezya'da G-20 liderler zirvesi, Bahreyn ve Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası açılış programına katılacağız.

Adalet arayışımızın samimiyetimizin sorgulanmasına asla rıza gösteremeyiz. Önümüze türlü zorluğu çıkartanların ellerine fırsat geçtiğinde ilk yapacakları iş bu süreci tersine çevirmeye çalışmak olacaktır. Özgürlüğün de adaletin de siyaseti olmaz. Teklifimiz, siyasetin dilini, duruşunu, davranışının merkezine devletimizi daha güçlü, milletimizi daha müreffeh yapmak için ortak hayallerimizi koymaktır. Hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmet milletimizin ortak kazanımını ifade ediyor.

7 MİLYAR TL'LİK SOSYAL DESTEK

Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği kritik süreç sosyal desteklerinin önemini giderek daha da artırmaktadır. Bizim sosyal destekler konusundaki hassasiyetimiz çok daha fazladır. Sosyal yardımlarımızın etkinliği artıracak bir dizi yeni adım attık. Gelir seviyesi belli rakamın altında kalan vatandaşlarımıza koruyucu önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Elektrik desteğinden yaralanan 3 milyon hanenin ödemesi de bu hafta içerisinde yapılacaktır. Doğal gaz yardımının ilk grup ödemesi de bu hafta içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında sosyal desteği insanımızın hizmetine sunmuş olduk.Sosyal destek programlarımızı sürdüreceğiz. 

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ

Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunmasını içeren anayasa teklifini arkadaşlarımız Meclis'te bulunan partilerle görüştüler. Uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı olarak kendi teklifimizi Meclis'e sunmayı planlıyoruz.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER