Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan'dan Arnavutluk Meclisi'nde net mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Meclisi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Arnavutluk el ele verdiğinde Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz sıkıntı, ulaşamayacağımız hedef kalmaz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütünün mensuplarının Türkiye’deki darbe teşebbüsünden 5 yıl sonra bile Arnavutluk’ta birçok sektörde mevcudiyetini devam ettirdiğini belirterek, “Derhal harekete geçmezseniz alçak girişimlerin benzerlerinin burada da tekrarlanması kaçınılmaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Ülkelerimiz arasındaki işbirliğimizi geliştirmek için çok güzel bir iklime sahibiz. Türkiye ile Arnavutluk el ele verdiğinde Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz sıkıntı, ulaşamayacağımız hedef kalmaz. Arnavutluk ile önemli bir dayanışma içerisindeyiz. Arnavutluk'a en etkin ve samimi yardımı sağlayan ilk ülke Türkiye olmuştur. TURKOVAC aşısı ile birlikte her zaman imkanlarımızla Arnavutluk'un yanında olacağız. Arnavut kardeşlerimiz için rekor sürede inşaatını tamamladığımız dostluk hastanesini hizmete aldık. Deprem konutlarının teslimini gerçekleştirdik. Mutluyum, çünkü verdiğimiz sözü tarihi gelmeden bitirip teslim ettik.

FETÖ terör örgütüyle mücadele bu hassasiyetlerimizin başında yer alıyor. Bu örgütün mensupları, darbe girişime teşebbüs ettikten sonra 5 yıl sonra Arnavutluk'ta hala mevcudiyetlerini devam ettiriyor. Gerçek dost hakikatleri dile getirmekten çekinmeyendir. Hangi kılıfla karşınıza çıkarsa çıksın bu yapı zehirli yılan gibi kendisine kol kanat gerenleri sokacak bir ihanet çetesidir. Vakti saati geldiğinde gerçek yüzlerini ortaya sereceklerinden zerre şüpheniz bulunmasın. Arnavutluk'un milli güvenliği için de tehdit oluşturan bu yapıdan ne kadar çabuk kurtulursanız geleceğe o kadar güvenle bakabilirsiniz. Derhal harekete geçmezseniz alçak girişimlerin benzerlerinin burada da tekrarlanması kaçınılmaz. Biz bu hakikati ağır bedeller ödeyerek yaşadık. Topyekün harekete geçerek ilişkilerimizin bu şekilde gölgelenmemesine meydan verilmemesini istiyorum. Bir dahaki temasımızı bu konuyu ortadan çıkarmış olarak yapmayı ümit ediyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER