Oynatma Listesi
HABERLER

Ermeni provokatörler iş başında! Türk Büyükelçi o anları anlattı

Türkiye ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan CNN TÜRK'te Ermeni grup tarafından konferansa katılan Türk davetlilere yapılan saldırıyı anlattı.

ABD’nin Los Angeles kentinde bir grup Ermeni provokatör, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın ve Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov’un Güney California Üniversitesi’nde katıldığı “Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü” adlı konferansı önce engellemeye çalışmış, ardından da sözlü saldırıda bulunmuşlardı. Polis ve güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılan Ermeni provokatörler, yeniden binaya girmeye çalışırken polis ve güvenlik güçleriyle arbede yaşanmıştı.

Türkiye ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan o anları CNN TÜRK'te anlattı. Mercan şunları aktardı: Sosyal medyada bu konferansın yapılmaması için bi kampanya yapıldı. Ben konuşmaya başlamadan önce bir kişi kalkıp bağırmaya başladı. Ben konuşmaya başlar başlamaz salonda 11 kişi vardı bu 11 kişi benim konuşmamı engellemeye çalıştılar. Polis de o kişileri dışarı çıkardı. Biz konuşmalar bitince dışarı çıkarken polis dışarıda göstericilerin beklediğini biraz beklememizi söyledi. Provokasyonların asıl amacı olayların tamamen kontrolden çıkmasıydı. Amaçları bizim konuşmamızı engellemekti ama engel olamadılar. Burada çekinecek bir şey yok.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER