Oynatma Listesi
HABERLER

Ermenistan sınırı aştı! Alçak saldırı, füzeli terör...

Dağlık Karabağ savaşında bozguna uğrayan Ermenistan, Rus yapımı İskender füzelerinin ateşlendiği tatbikatla tehlikeli bir oyuna girişti. Son dakika haberine göre ise, bugün yine sivilleri hedef alan Ermenistan ordusu Berde şehir merkezini vurdu, en az 14 can kaybı ve onlarca yaralı var. AP haber ajansı ise, orta yaşlı kadın askerlerin de eğitim aldığı ormandaki kampın fotoğraflarını servis etti.

Dünyanın diken üstünde izlediği Dağlık Karabağ savaşında ilk ay dolarken, Ermenistan bugün yeni bir terör saldırısı gerçekleştirdi. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının dünyaya geçtiği fotoğraflar büyük ses getirdi.

Üçüncü ateşkesin de hayata geçmediği cephe hattında adım adım mağlubiyete giden Ermenistan ordusu, gece saatlerindeki ağır mağlubiyetin ardından bir kez daha sivillerin yaşadığı şehirlere saldırdı.

Terter kentine top isabet ederken, son 24 saatte gerçekleşen saldırılarda biri çocuk dört sivil daha yaşamını yitirdi. Yaralanan 10 kişi ise hastanelere taşındı.

Karayusuflu köyünde yakınları hayatını kaybedenlerin çığlıkları fotoğraflara yansırken, acılı insanları teselli etmek mümkün olmadı. Geride kalan bir ayda Ermenistan saldırılarında 69 sivil öldü, yüzlerce Azerbaycan vatandaşı yaralandı.

Ermenistan ordusu bugün de Berde şehir merkezini vurdu. İlk belirlemelere göre, füzelerin isabet ettiği çok sayıda dükkan ve araç yandı.

Saldırıda en az üç can kaybı var, çok sayıda yaralı ise hastanelere taşındı. Görgü tanıklarından biri, "Aniden patlama sesini duydum. Büfenin içindeydim. Büfenin önünde duran bir kişi ağır yaralandı. Ne olduğunu anlamadım" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER