Oynatma Listesi
HABERLER

Gözler Kabine Toplantısı'nda! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda ana gündem koronavirüsle mücadele olacak. Peki toplantıda hangi başlıklar ön plana çıkacak? Önlemlerde gelinen son durum ne? Yılbaşında kısıtlama kaç gün olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 15.25'te başladı.

CNN TÜRK muhabiri Mustafa Berber kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın öne çıkan başlıklarını aktardı. İşte detaylar...

Gündem koronavirüsle mücadele ve koronavirüsle mücadele kapsamında alınacak önlemler, atılacak adımlar. Bu kapsamda baktığımızda artık sadece sağlık alanında atılacak adımlar değil esnafa yönelik kira yardımı ve hibeler de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bu kapsamda da bir yardım bekleniyor ki o yardımların Kabine Toplantısı'nda ele alınmasını bekliyoruz. Gözler Kabine Toplantısı'nda ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı sunumda olacak.

Çünkü 1 Aralık tarihinden itibaren uygulanan kısıtlamalar ve ardından 2 haftadır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları vardı İşte ı kısıtlamalarda nasıl bir sonuç elde edildi.

O sonuçlar rakamlara nasıl yansıdır. Buna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne. Sadece bu konu değil aşı çalışmalarına ilişkin de bir sunum gerçekleştirecek.

Aslında daha önce aşı çalışması açıklamalarında belirtmişti... Aşıların kime önce yapılacağını ve aşı takvimine ilişkin... Yine bu konu Kabine Toplantısı'nda ele alınacak.

Aşı takvimi belirlenecek. Öncelikli olarak kimlere aşı yapılacak? Bu da Kabine Toplantısı'nda netleşmiş olacak.

Bir diğer önemli başlık ise esnafa yapılacak yardımlar. Kabine'de koronavirüs başlıklı gündemde esnafa hem kira hem de fatura desteği çalışma ele alınacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarının esnaf kiracılarına erteleme ve destekler yine gündem olacak. Esnafa gelir kaybına göre destek verileceği de yine gündemde olan diğer başlıklardan biri olacak.

Ve merak edilen konulardan bir tanesi de yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Eğitimdeki son durum ne olacak? Kabine Toplantısı'nda Milli Eğitim Bakanlığı bu konuya ilişkin bir sunum yapacak. Rakamlara göre aslında Kabine Toplantısı'nda da ele alınacak okulların açılması.

Yine geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, ocak ayında yüz yüze eğitimin başlamasının iyimser bir yaklaşım olacağını söylemişti.

Eğitim ile ilgili gündeme gelecek konulardan bir tanesi de sömestır tatilinin ertelenip ertelenmeyeceği olacak veya öne çekilip çekilmeyeceği olacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER