Oynatma Listesi
HABERLER

Harita güncellendi, İstanbul dahil! Meteoroloji’den sel, sağanak, kar uyarısı

Meteoroloji haritayı güncelledi uyarılar peş peşe geldi. Sıcaklılar 12 derece birden düşecek. Pazartesi günü İstanbul dahil birçok kentte karla karışlık yağmur ve kar yağışı görülecek. Bugün ve yarın için İstanbul başta olmak üzere 7 kentte yarın ise 13 kentte şiddetli sağanak alarmı verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağmur ve sağanak, Marmara ile Kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde artmaya devam etmesi, yurt genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

PAZARTESİ İSTANBUL’DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR GÖRÜLEBİLİR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün Marmara ve Kuzey Ege’de lodos öğlen azalır. Sıcaklıklar yükselmeye devam. Trakya, İstanbul Marmara’nın güney ve doğusunda bugün ve yarın, Antalya'nın doğusu, Osmaniye, Hatay Ankara, Bursa Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde bugün kuvvetli yağmur var su baskını yapabilir.

İstanbul parçalı bulutlu, aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar yerel kuvvetli olabilir, sıcaklık 17 derece. Yarın sabah rüzgar kuzeye dönüyor sıcaklık azalıyor yağmur kuvvetleniyor. Pazar 7, Pazartesi 5 derece. Pazartesi İstanbul’da karla karışık yağmur görülebilir."

BUGÜN 7 YARIN 13 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM VERİLDİ

Adana, Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Osmaniye

Meteoroloji yarın “Adana, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Hatay, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Yalova, Osmaniye” için uyarıda bulundu.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13 (Yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.)

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 (Yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19 (Yağışların doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 12

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER