Oynatma Listesi
HABERLER

HDP'li Semra Güzel nerede? Son fotoğrafın sırrı çözüldü

Her yerde aranan HDP Milletvekili Semra Güzel'in ortaya çıkan son fotoğrafıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı. Norveç'te çekildiği iddia edilen fotoğrafın sırrını CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK'lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Hakkında fezleke düzenlenen Güzel'in milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan Güzel sır oldu. Peki Güzel şimdi nerede? Ayrıntılar CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı.

 

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, her yerde aranan Semra Güzel'in sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı.

KONUŞULAN FOTOĞRAFIN SIRRI

Uludağ, "Semra Güzel sırra kadem bastı. Sosyal medyada yayınlanan son fotoğrafta Semra Güzel'in Almanya üzerinden Norveç'e kaçtığı iddia edildi. Ama işin öyle olmadığı ortaya çıktı. Emniyet kaynaklarına göre bu fotoğraf 2021 Diyarbakı Sur'da bir sanat galerisinde çekildi." dedi.

ŞOK EĞİTİMİ SONRASI YENİ KİMLİK

Uludağ, "Uzman birimler şunu söylüyor... Semra Güzel bir şekilde PKK'dan ya da yabancı bir istihabrat biriminden yardım olarak yurt dışına çıkmış olabilir. Uzmanlar, genelde şehir hayatındaki birisinin kırsala gönderildiği ve kırsalda bir kampta şok eğitiminden geçirilerek yeniden kimliklendirilerek daha sonra Avrupa ülkelerine kaçırılma ihtimali olabileceği yönünde değerlendirmeleri var." şeklinde konuştu.

 

SOMUT BİR BİLGİ YOK

"Semra Güzel ile ilgili tüm birimler, nerede olduğuyla ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor." diyen Uludağ, "Ancak şunu söyleyebiliriz. Şu ana kadar nerede olduğuyla ilgili somut bir bilgi yok." ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLE FOTOĞRAFLARI BASINA YANSIMIŞTI

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin cep telefonu incelemesinde HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile terör kampında çekilmiş fotoğraflarının basına yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiş ve fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

TBMM Genel Kurulunda Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin iki rapor ele alınmış, yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER