Oynatma Listesi
HABERLER

Irak'ta Sadr'ın destekçileri güvenlik güçleriyle çatıştı: En az 20 ölü

Son kez siyaseti bıraktığını açıklayan Şii liderin taraftarları başta Bağdat'taki Yeşil Bölge olmak üzere birçok şehirde polisle çatışıyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta güvenlik güçleriyle Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ı destekleyen Şii milisler arasında Meclis dışında çıkan çatışmalarda en az 20 kişi öldü. Bağdat'ta hükümet binalarının ve yabancı elçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge'nin yanı sıra Basra, Necef, Nasıriye ve Hille şehirlerinde de çatışmalar çıktığı bildiriliyor.

Yeşil Bölge'de bazı yabancılar da sokak çatışmalarının ortasında kaldı. Hollanda Büyükelçiliği çalışanları Almanya'nın diplomatik temsilciliğine taşındı.

Irak'ın etkili siyasetçilerinden Şii din adamı Mukteda es-Sadr dün siyaseti tamamen bıraktığını ve siyasi bürosunu kapattığını duyurmuş, destekçileri Başkanlık Sarayı'nı basmıştı.

Es-Sadr, ülkede şiddet durana dek açlık grevine gittiğini duyurdu.

Irak'ın geçici başbakanı ve es-Sadr'ın müttefiki Mustafa el-Kadhimi, çatışmaların ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Es-Sadr’ın destekçileri Temmuz ayından bu yana bir süredir Meclis'in feshi için oturma eylemi yapıyordu.

Irak polisi, es-Sadr’ın destekçilerine 'Iraklılarının kanının dökülmemesi için derhal Yeşil Bölge’den çekilme' çağrısı yaptı.

Güvenlik yetkilileri, es-Sadr'a sadık milis gücü Barış Tugayları ile Irak ordusu üyeleri arasında da çatışma çıktığını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, bazı savaşçıların roket güdümlü el bombaları dahil ağır silahlar kullandıkları görülüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER