Oynatma Listesi
HABERLER

İş insanını kaçırmışlardı! 'Hepimizin o evde öleceğimizi düşünüyordum'

İstanbul’da iş insanı Veysi Ekin’in kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılması ve işkence edilmesi davasında mahkeme sanıkları 23 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Veysi Ekin’in evinde rehin tutulduğu sanıklardan Emine Yolcu yaptığı son savunmasında, “Olayı ben ihbar ettim. Müştekiden 1 kuruş bile istemedim. Hepimizin o evde öleceğini düşünüyordum” dedi.

Damla GÜLER / İSTANBUL

İstanbul’da müteahhitlik yapan iş insanı Veysi Ekin 5 Eylül 2019 günü kendisine polis süsü verilmiş kişiler tarafından kaçırıldı. İşkence edilen Ekin’in ailesinden de 3 milyon dolar fidye istendi. Ailenin polise haber vermesi sonrası yapılan çalışmalar ile Veysi Ekin 3 gün sonra kurtarıldı. Aralarında Veysi Ekin’in akrabasının ve bir polisin de olduğu 9 kişiye dava açıldı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmaya Veysi Ekin ile 7 tutuklu sanık avukatlarıyla birlikte katıldı. Karar aşamasına gelen davada sanıklar son savunmalarını yaptı. Sanık Murat Cevahir, diğer sanıkların gerçekleri anlatmadığını söyleyerek, “Kim ne yaptıysa çıksın anlatsın. Biz 10 kişi adam başı 5 bin lira aldık. Ben o parayla da avukat tuttum. Müştekiyi, sanık Halef Demir’e borcundan dolayı aldım” diye konuştu.

'KUZENİYLE BULUŞTURMAK İÇİN ALDIM'

Veysi Ekin’in kuzeni olan tutuklu sanık Halil Ekin olayla ilgisi olmadığını söyleyerek, “Veysi ile aramızda bir husumet yoktur. Biz 20 senedir birlikte iş yaparız. Beni bu işe katmışlar, çocuklarım üzerine yemin ederim benim olayla bir ilgim yok” dedi. Olay tarihinde polis olan sanık Neşet Şahin ise, hakkındaki iddiaların soyut olduğunu ve kabul etmediğini söyleyerek, “Veysi Ekin’i bana tefeci olarak tanıttılar. Bu kişiyi Halef Demir ile buluşturmak için aldım. Yağma suçunu kabul etmiyorum, yağma yapacak olsam kendi polis kimliğimi kullanmam. Mesleğimden ayrı kalmanın acısını yaşıyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

'HEPİMİZİN O EVDE ÖLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM'

Tutuklu sanık Emine Yolcu Veysi Ekin’in kaçırıldıktan sonra kendi evinde tutulduğunu, polise de ihbarı kendisinin yaptığını söyleyerek, “Sanıklar yalan söylüyor, tehditlerine boyun eğmiyorum. Bir gece telefonum çaldı, Halef Demir’e yardım ettim. Müştekiden özür diledim. Müştekiyi önceden tanımazdım, sadece evime getirildiğinde gördüm. Altına işemişti, inanın onun iç çamaşırlarını ben yıkadım, kendi eşofmanlarımı giydirdim ona. Müştekiden 1 kuruş bile para istemedim. Hepimizin o evde öleceğini düşünüyordum. 20 aydır tutukluyum tahliyemi istiyorum” dedi. Savunma yapan sanık avukatları ise müşteki Veysi Ekin’in şişe, cop ve sopalarla darp edildiğini iddia ettiği, ancak doktor raporlarında böyle bir sonuca rastlanılmadığını söyleyerek müvekkillerinin beraatini istedi.

23 YIL HAPİS

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanıklar Emine Yolcu, Halil Ekin, Hilmi Demir, Neşet Şahin, Murat Cevahir Kaplan, Halef Demir, Mahsun Demir, Resul Erdem ve Teoman Özüak’ı “birden fazla kişiyle birlikte yol kesme suretiyle konutta geceleyin yağma” ve “cebir, tehdit ve hile ile hürriyeti tahdit” suçlarından 23 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tüm sanıklara, “evrakta sahtecilik” suçundan beraat veren mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER