Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail Arafat anıtını yıktı! Al Jazeera görüntüyü doğruladı, yer Tulkerim

TulKerim Mülteci kampına yönelik saldırılarını 15 saat boyunca devam ettiren İsrail ordusu, dozerlerle Yaser Arafat'ın anıtını yıktı.

Filistin haber ajansı WAFA, Tul Kerim'deki Sabit Sabit Hastanesi'ne İsrail ordusunun roketli saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırıda üç Filistinli genç yaşamını yitirirken yaşlarının 21-27 arasında değiştiği kaydedildi. Wafa'nın haberinde İsrail askerlerinin yaralananları hastaneye götürmek amacıyla bölgeye gelen ambulanslara engel olduğu ve sıkı şekilde aradıkları belirtildi.

200'E YAKIN ÖLÜ

İsrail ordusu (IDF) Tul Kerim'deki birçok eve de askerlerle baskın düzenliyor. buldozerler, Tul Kerim Mülteci Kampı girişindeki el-Medaris Caddesi'nde altyapıya büyük zarar verdi. Yanı sıra İsrail'in 7 Ekim'den beri Batı Şeria'ya yönelik yaptığı saldırılarda can kaybı 193'e yükseldi. Tul Kerim bölgesinde ise ölü sayısı son saldırıyla birlikte 30 oldu. IDF dün gece Batı Şeria'nın Tul Kerim Mülteci Kampı ve el-Halil'deki baskınları sırasında toplam 6 Filistinliyi öldürdü.

YASER ARAFAT'IN ANITINI YIKTILAR

Sosyal medyada gündem olan ve Al Jazeera'nin doğruladığı görüntülerde ise İsrail ordusuna ait buldozerlerin Tulkarem'de 2004 yılında hayatını kaybeden Filistin lideri Yaser Arafat'ın anıtını yıktıkları görüldü. Wafa ise İsrail'in saldırılarıyla ilgili ek olarak 'İşgal güçleri aralıksız 15 saat boyunca saldırdı, sokaklara çıkan insanlar etraftaki yıkımı görünce şok oldular' ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER