Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail askeri tünelde yakalandı

2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'nin altı adeta bir yer altı şehri gibi. Yoğun tünel ağı Mısır'dan İsrail'e uzanırken bu tünellerde Hamas kuvvetleri silah, operasyon ve lojistik faaliyetlerini yapıyor. Bazı tüneller yerin 40 metre altına kadar uzanırken Hamas kuvvetleri olası bir kara harekatında burada hızlıca konum değiştirip İsrail'i zor durumda bırakabilir. France24'e göre İsrail son olarak bu tünelleri 2021 yılında bombaladı ancak hala gizli kalan tünellerin olması yüksek bir ihtimal.

New York merkezli Soufan Center düşünce kuruluşunun araştırma direktörü Colin Clarke, henüz savaşın başında yaptığı açıklamada Hamas'ın "tünelleri ezbere bildiğini" söyledi ve ekledi; Böyle bir şehirde savaşmaya hazırlanmak kapsamlı bir istihbarat gerektirecektir. İsrail'in böyle bir hazırlığı olmayabilir. Hamas taktiksel açıdan burada üste çıkma potansiyeline sahip'

SÜRÜKLEYEREK GÖTÜRDÜLER

Hamas'ın askeri kanadının sözcüsü Ebu Ubeyde, dün gece uzun bir sürededen sonra açıklamalarda bulundu. Ubeyde çok sayıda İsrail askerini esir aldıklarını belirtti ve konuyla ilgili "Mücahitlerimiz Cibaliye'de öğleden sonra bir grup İsrail askerini tünellere çekti ve esir aldı." dedi.

İsrail kanadı ise başlarda bu iddiaları yalanladı ancak Kassam Tugayları İsrail askerlerinin esir alındığına dair videoları servis etti. Görüntülerde bir İsrail askerinin sadece tek bir kişinin sığabileceği genişlikte bir tünelde sürüklendiği kayıtlara geçti. Hamas ayrıca askerin envanterinde bulunan kask, çelik yelek ve silahların görüntüsünü de paylaştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER