Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail ordusu Orta Çağ'a döndü, mancınıkla ateş topu fırlattılar

Haziran ayına girilmesiyle İsrail-Hizbullah çatışmasında yeni bir sayfa açıldı, Lübnan tarafından ateşlenen roketlerin devasa yangınlara yol açmasıyla Tel Aviv yönetimi savaş tehditleri savurdu.

Başbakan Binyamin Netanyahu ve birkaç bakan Lübnan sınırını ziyaret edip kuzeyde savaşa hazırlandıklarını söyledi.

 

İsrail jetlerinin Salı gecesi sınıra yakın konumdaki Cuvaya köyünde Hizbullah komutanı Talip Abdullah'ı öldürmesi, Çarşamba günü füze sağanağını beraberinde getirdi. Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, 24 saat içinde İsrail'e 216 roket ve onlarca kamikaze silahlı insansız hava aracı gönderdi.

 

Uzunluğu 326 kilometreyi bulan İsrail-Lübnan sınırında gün boyu sirenler çaldı, Demir Kubbe hava savunma sistemi Hizbullah füzelerini yakalamayı denedi. Patlamaların dinmediği sınır hattında roketlerin düştüğü bazı bölgelerde yeni orman yangınları çıktı.

 

Çarşamba günü çekilen ve Perşembe günü sosyal medyada hızla yayılan bir video kaydı ise, tüm dünyada şok etkisi yarattı. Kayıtta, sınırdaki İsrail işgal askerlerinin Lübnan tarafına mancınıkla ateş topu fırlattığı görüldü.

 

Lübnan tarafında yangın çıkarmak için kullanılan mancınık taktiğini, bir sosyal medya kullanıcısı 'Orta Çağ'a dönüş' notuyla paylaştı.

 

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'i taş devrine geri göndereceklerini söylediğini hatırlattı.

 

İsrail işgal birliklerinin iki haftadır Lübnan tarafına yangın bombaları attığı biliniyordu.

 

Lübnan-İsrail arasındaki sınırda Birleşmiş Milletler barış gücü askerleri konuşlu ve bölge Mavi Hat olarak adlandırılıyor.

 

Lübnan medyası, geçen hafta İsrail askerlerinin Mavi Hat'a bitişik ormanları ateşe vermek için mazot püskürttüğünü yazdı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER