Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail polisinden Kudüs'te gazetecilere müdahale

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bugün saldırıların gölgesinde 15. Cuma... Mescid-i Aksa'da cuma namazını haftalardır engelleyen İsrail polisi, gazetecilere de müdahale etti.

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere geniş kısıtlamalarını bu cuma da sürdürdü.

Mescid-i Aksa ve çevresi cuma namazı öncesi yine boş olduğu görüldü. Bölgede yaşanan son gelişmeleri, CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Halil Kahraman aktardı;

15. cumada da tablo değişmedi, yine müdahaleler başladı. İsrail polisinin Müslüman mahallesine doğru ilerleyişini sürdürdü. Yaklaşık 20 kişilik bir ekipten bahsediyoruz. Bugün bu ekip o mahalleye doğru her cuma ilerleyişini sürdürdü.

5 dakika önce (Saat 13.00 sıralarında) Müslüman gençler yine sokaklarda bulunmuş, namaz kılmaya çalışmıştı. İsrail polisi o grubun tekrar alt sokakta birleştiğine dair ihbar aldı.

Her geçen cuma da bizim görüntü almamız kısıtlanıyor. Alt sokaklarda biber gazlı müdahale de başlamış durumda. İsrail polisi görüntü almıyordu. Şimdi onlar da görüntü alıyorlar.

7 Ekim öncesinde Mescid-i Aksa'da 100 bin kişi cuma namazını bir arada kılabiliyordu ve 7 Ekim sonrasında ise bu sayı bir hayli düştü. Artık 3-4 bin kişi namaz kılıyor. İsrail polisi her cuma yaptığı o keyfi uygulamasını sürdürüyor. 60 yaşın üstü kişiler alınıyor sadece ve gençlere müsaade edilmiyor.

Bulunduğumuz noktada da geri çıkmamız konusunda da uyarılar yapılıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER