Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail polisinin Kudüs'teki zulmü bu cuma da değişmedi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 84 gün geride kaldı. Yıkım büyük, o saldırılar ise devam ediyor. Bugün 12. Cuma... Kudüs'te geçen hafta İsrail polisi yine Müslümanlara sert müdahalede bulunmuştu. Bu hafta da benzer durumlar yaşandı.

CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Halil Kahraman Kudüs'ten son durumu aktardı;

Cuma namazına kısa bir süre kala Mescid-i Aksa çevresinde yine İsrail polisi tarafından barikat kuruldu.

Bu noktada da İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya çıkan yolların giriş ve çıkışlarını kontrollü bir şekilde kapatıyor. Şunu ifade edelim; 12. Cuma yine İsrail polisinin keyfi uygulaması sürüyor. 65 yaş üstü kişiler, Müslümanlar içeriye alınıyor. Gençler ise kapıdan çevriliyor.

BOŞ SOKAĞA BİLE ARDI ARDINA BİBER GAZLARI ATILDI

Geride bıraktığımız dakikalarda bulunduğumuz sokakta gerilim tekrar başladı ancak son buldu. O gerilimde neler yaşandı? Onu anlatmak isterim... Bir Müslüman kadının kucağında bebeği vardı battaniyeye sarılı bir şekilde, Müslüman mahallaesinden çıkıyordu. Onun bulunduğu sokağa ardı ardına biber gazları atıldı. O Müslüman kadın koşarak o sokaktan çıktı. Kısacası boş sokağa bile o biber gazlarının atıldığına tanıklık ettik.

Saat 12.55 sıralarında ardı ardına biber gazları şu an Müslümanların bulunduğu mahalleye doğru ateşlenmeye doğru devam ediyor. TOMA da getirildi. Bu TOMA adeta ciğerlerden nefes alınmasını engelleyen bir kötü koku yayıyor. Alanda uzaklaşmamız için de zaman zaman uyarılara da maruz kalıyoruz.

İsrail polisinin Kudüs'teki zulmü bu cuma da değişmedi. İsrail polisi Müslüman mahallesinin giriş ve çıkışlar tamamen kontrol altına almış durumda. Zaman zaman tansiyon artıyor.

TOMA evlerin çatılarına ve sokağa o kimyasalı sıkıyor. Her hafta aynı tablo. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER