Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail'i doğrudan vurdular, Elmas ilk kez ateşlendi

Katar gazetesi bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşecek hassas toplantıyı yazdı, ilk kez Elmas güdümlü füzelerinin kullanıldığı saldırılar savaşta yeni bir dönemi işaret ediyor.

Doğu Akdeniz kıyısındaki Lübnan ve İsrail sınırında 8 Ekim'den bu yana çatışmalar devam ediyor. Lübnan'ın en büyük askeri gücü Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki çatışmalar çoğunlukla sınır hattının dışına çıkmadı ancak İsrail jetleri birkaç kez 100 kilometre içerideki Bekaa Vadisi'ni bile hedef aldı.

 

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne hafta sonu Beyrut'taydı, Paris yönetimi sınır hattındaki gerilimin düşürülmesi için çaba gösteriyor. Fransız bakan, bu hafta içinde de İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret edecek.

 

Geçen hafta saha komutanlarından biri daha İsrail'in silahlı insansız hava aracı saldırısıyla öldürülen Hizbullah ise, gerçekleştirdiği misillemenin görüntülerini yayınladı.

 

Lübnan medyasının 'Doğrudan kayıplar' başlığıyla sunduğu haberde, Hizbullah'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Rüveyset El Alam ile Samaka'yı füzelerle vurduğu bildirildi, yanı sıra İsrail ordusunun komuta karargahını hedef alan saldırıya dair detaylar verildi.

 

Yerel medya, saldırılarda ilk kez Elmas güdümlü füzelerinin kullanıldığını yazdı.

 

İsrail jetleri ise bu gece yarısı Lübnan'ın güneyindeki Cebel Balat'ta hava saldırısı gerçekleştirdi.
Resmi açıklamada, Hizbullah'a ait tesisler ve askeri binaların vurulduğu belirtildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER