Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul dahil 11 kente turuncu ve sarı uyarı

11 kent için turuncu ve sarı kodlu uyarılar yapılmıştı, İstanbul'da beklenen yağış sabah saatlerinde başladı. MGM yağmur beklenen bölgelerin haritasını paylaşırken vatandaşlara da uyarı yapıldı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'daki yağışlarla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Şen'in açıklamaları şöyle;

Avrupa yakasında Beylikdüzü'nden havaaalanından Bağcılar'a kadar kuvvetli yağmur var. Her an sel ve su baskınları meydana gelebilir. Saat 15.00'e kadar bu ytğamur şiddetli bir şekilde devam edecek. Bu sistem değişik bir sistem. Dönerek devam ediyor. Bu meteorolojik açısından önemli bir sistemdir. Çok fazla yağış bırakabilir. İstanbul'da dolu yağışı olacağını tahmin etmiyorum.

Mevsim normal gitmiyor. Gitmemesinin sebeplerinden biri şu; çok sıcak gidiyor. Sıcaklık hiç düşmüyor. Yerde ısınma meydana getirdi. Karışım meydana getiriyor, o bulutları meydana getiriyor. Yarından sonra ara verecek. Kapalı bir hava olacak yarın. Marmara bölgesinin güneyi İstanbul dahil olmak üzere buralar risk altında. Yazlıkçılar ağaç altında kalmasınlar.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER