Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'da samuray kılıçlı vahşet! 'Tuzak kur, spor yap, karnına bıçak sapla'

Ataşehir’de lüks bir rezidans önünde 27 yaşındaki Mimar Başak Cengiz’i samuray bıçağıyla öldüren katil zanlısı Can Göktuğ B. Gözaltına alındı. Zanlı ilk ifadesinde, “izlediğim filmlerden etkilendim” derken… Evinde yapılan aramalarda, duvara kendi el yazısıyla “Tuzak kur”, “2023 savaş”, “Haziran, Mayıs, Nisan” “Spor yap” “Karnına bıçak sapla” “Osman’ı öldür” gibi sözler yazdığı öğrenildi.

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ’ın haberine göre, son aylarda işlenen 20’nci kadın cinayeti Ataşehir’de meydana geldi.

Akşam saat 19.00 sıralarında işten çıkıp evine giden 27 yaşındaki Mimar Başak Cengiz, Samuray kılıçlı Can Göktuğ B.’nin saldırısına uğradı..

SAMURAY KILIÇLI KATİL GÖZALTINA ALINDI

Olay yerindeki kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Can Göktuğ B.’yi gözaltına aldı.

EVİNDE ESRARENGİZ NOTLAR ÇIKTI

Zanlının evinde yapılan incelemelerde, duvarlara kendi el yazısıyla yazılmış notlar çıktı. Notta, ““Tuzak kur”, “2023 savaş”, “Haziran, Mayıs, Nisan” “Spor yap” “Karnına bıçak sapla” “Osman’ı öldür” gibi sözler yazdığı öğrenildi.

FİLMLERDEN ETKİLENDİM

Katil zanlısı Can Göktuğ B. Polise verdiği ilk ifadesinde, “izlediğim filmlerden etkilendim” dedi.

GENÇ KADIN İŞ İÇİN İSTANBUL’A GELMİŞ

Mimar olarak çalışan Başak Cengiz’in iş için İstanbul’a geldiği, rezidanstaki daireyi işyerinin kiraladığı öğrenildi. Genç kadının cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak olan otopsinin ardından Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

ACILI BABA: OKUSUN DİYE EMEKLİ OLDUKTAN SONRA 5 SENE DAHA ÇALIŞTIM

Acılı baba Avni Cengiz, "Kızım otele giderken saldırıp kılıçla öldürüyorlar. Biz akşam haber alıp geldik. Öğrendik ki vefat etmiş. Sitede kalmıyordu. Ataşehir'de otelde kalıyordu. Çalışırken mesaiye kalıyor. Gelirken saldırıya uğruyor. Çantasını da vermiyor. Samuray kılıcıyla öldürüyor. Kızım saldırganı tanımıyor. Nişanlıydı Ankara'da mimardı. Çantası kan içindeydi. Safranbolu'da Karabük Üniversitesi Mimarlık'tan mezundu. Kendi halinde merhametli bir insandı. Çok vahşice öldürüldü. Pazar günü Ankara'ya geri dönecekti. Mimardı. Bir bankanın projelerini çiziyordu burada. İş için buradaydı 15'ine kadar kalacaktı. Ankara'dan buraya iş yerine destek olmak için gelmişti. Yapanın yanına kar kalmaması lazım. Yakalamışlar ama ne olup bittiğini bilmiyoruz. İş yerinde arkadaşları servisle gidiyor. Mesaiye kaldığı için Finans Merkezi'nden çıkıyor yürüyerek otele giderken, leblebi almış. Leblebiyi yiyerek yürürken, orada gasp ediyor işte. Yanlış, kafası esen herkes insan mı öldürecek yani. Katilin aklı başında değil diyorlar meczupmuş. Öyle bir şey olur mu aklı başında değilse yakalasınlar içeriye atsınlar. Yazık değil mi? Ben emekli olduktan sonra emek ettim. Okusun diye 5 sene daha çalıştım. Başarılıydı hiç kalmadan bitirdi üniversiteyi. İki kız bir erkek üç kardeşlerdi" dedi

"YENİ NİŞAN YAPTI" 

Ağabeyi Fatih Cengizise , "Çok üzüldük, elden bir şey gelmez. İş için buradaydı kendisi mimar. Pazar günü Ankara'ya dönecekti normalde Ankara'da çalışıyor. Bir proje için buraya geldi. Akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Yapanı tanımıyoruz. Başak işinde gücünde bir insan. Otelde kalıyordu, yeni nişan yaptı. Bu adamın akli dengesi bozuksa neden dışarıda duruyor bu bir mazeret değil. Bence planlı bir şekilde öldürdü" şeklinde konuştu.

Olayı göre bir site sakini "Ben karşıda oturuyorum. Arabalarla ilgili bir konu var zannettim. Sokakta elindeki kılıçla kadına saldırmış. Burada katletmiş. Daha sonra polis, ambulans geldi. Kadıncağız kanlar içinde yerde yatıyordu. Geldiler, götürdüler" diye konuştu. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER