Oynatma Listesi
HABERLER

İYİ Parti lideri Akşener kararını açıkladı: Olağanüstü seçimli kongre toplanacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim sonuçlarının ardından olağanüstü seçimli kongre kararı aldıklarını duyurdu. Akşener'in seçim sonuçlarının ardından istifa edeceği konuşuluyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.  İşte Akşener'in açıklamalarından satır başları: Milletimizin iradesi ile seçilen tüm büyükşehir belediye başkanlarını, il, ilçe belediye başkanlarını, muhtarları tebrik ediyorum. Biliyorsunuz demokrasilerde her konu tartışılabilir ama tek bir konu tartışılamaz o da seçmenin hür iradesi ile sandığa attığı oyudur. Yani milletin sandıkta gösterdiği iradedir. Çünkü demokrasinin en temel ölçütü milletin hür iradesini yansıtma şartlarına sahip olabilmesidir. İYİ Parti olarak bizim yola çıkma gerekçemiz de tam olarak bunu sağlamaktır. İlk günden beri önce millet, önce memleket şuuru ile ortaya koyduğumuz siyaset anlayışı ile milleti hep velinimet olarak gördük. 

MİLLETİMİZİN İRADESİNİ BAŞIMIZIN TACI BİLDİK

Milletimizin iradesini her zaman başımızın tacı bildik. Bu seçimlerde de milletimiz şimdiye kadar kesinleşen sonuçlara göre 1 il 23 ilçe 7 belde olmak üzere 31 yeri İYİ Parti’ye emanet etti. Bu kıymetli emanet için candan aziz milletimize teşekkür ediyor, kıymetli emanete liyakatle sahip çıkacak olan Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı’ya, Bilecik Osmaneli Belediye Başkanımız Bekir Torun’a, Bursa Karacabey Belediye Başkanımız Fatih Karabatı’ya, Erzurum Horosan Belediye Başkanımız Hayrettin Özdemir’e, Mersin Mut Belediye Başkanımız Murat Orhan’a, Sakarya Ferizli Belediye Başkanımız Mehmet Ata’ya, Trabzon Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’a, Aksaray Merkez Yeşiltepe Belde Belediye Başkanımız İsmail Akpınar’a, Kütahya Gediz Yenikent Belde Belediye Başkanımız Cumali Öztürk’e, Şırnak Silopi Görümle Belde Belediye Başkanımız Şükrü Bakış’a tüm seçim süreci boyunca göstermiş oldukları özverileri için şükranlarımı sunuyorum. Tüm ilçe, il, belde belediyelerimiz haricinde itirazlarımızın sürdüğü Ordu Büyükşehir, Çanakkale ve Aydın Kuşadası’nda şanlı mücadele örneği gösteren başkanlarıma da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.

 

EMEKLİLERİMİZ TEPKİLERİNİ SANDIĞA GİTMEYEREK GÖSTERDİ

Sahada gece gündüz çalışan teşkilatlarımıza, kar kış demeden koşturan gençlerimize, maddi manevi desteklerini esirgemeyen üye ve gönüllülerimize sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk. Milletimiz bu seçimlerde alışılmış kutuplaşma alanlarına, ayrıştırmalarına, kendi gündeminde olmayan suni kavgalara mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Emeklilerimiz 10 bin TL’lik maaşları ile sefalet içindeki maaşlara mecbur olmadıklarını sandığa gitmeyerek gösterdi.

MİLLETİMİZ MESAJINI VERDİ

Milletimiz en esaslı mesajını iktidara verdi. Ekonomideki çöküşü engelleyemeyen basiretsizliğe artık yeter dedi. Yıllardır hak yiyen, hakka giren, hukuku çiğneyen adaletsizliğe artık yeter dedi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

Seçim sonuçlarına ilişkin muhasebemizi ve öz eleştirimizi yapacağız. Bugünden sonra da milletimizin bize vermiş olduğu mesajı, bizim için çizdiği istikamet doğrultusunda gereken adımları atacağız. Tam da bu sebeple parti tüzüğümüzün genel başkan olarak bana verdiği yetki gereğinde en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız. Sandıkta açıkça ortaya konan irade ile Türkiye için refah arayışında İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de milletin önünde veya arkasında değil her zaman milletimizin yanı başına olacaktır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER