Oynatma Listesi
HABERLER

İYİ Parti'de 'tezkere' çatlağı! İlk açıklamalar geldi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Irak ve Suriye'de TSK’nın 2 yıl daha görevinin uzatılmasına ilişkin tezkereye 'hayır' oyu vermesine ilişkin "Demokraside her şey mümkün. Herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil" dedi. İYİ Parti'den de Durmuş Yılmaz'ın kararıyla ilgili açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Irak ve Suriye’de TSK’nın 2 yıl daha görevinin uzatılmasına ilişkin tezkereye partisinin ‘evet’ oyu vermesine rağmen ‘hayır’ oyu verdi. Durmuş Yılmaz, ‘hayır’ oyu kullanmasıyla ilgili TBMM'de basın mensuplarının sorularını cevapladı. Durmuş Yılmaz, "Bu yöneticiye 2 yıl süreyle ülkenin kaderi teslim edilmemeli. Benim gerekçem budur. Ben İYİ Parti'de siyasete başladım, İYİ Parti'de siyaseti bitireceğim. Bir sıkıntı yok. Partim 'evet' oyu vermiş olabilir. Demokraside her şey mümkün. Herkesin aynı şeyi düşünmesi şart değil. Eğer bunu yaparsak ilerleriz. Yapamazsak o zaman tek taraflı oluruz. Dolayısıyla bugünkü sıkıntıların devamını sağlamış oluruz" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'DEN DURMUŞ YILMAZ AÇIKLAMASI

Peki İYİ Parti yönetimi, Durmuş Yılmaz'ın 'hayır' oyu vermesine ne diyor? O sorulara Yavuz Ali Ağıroğlu, HDP'nin 'hayır' oyu vereceğini açıklamasına rağmen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yanlışlıkla 'evet' oyu verdiğini hatırlatıp yanıt verdi:

"Durmuş Bey hükümete kızgındır, kendi şahsi kararı öyle. Bir de Pervin Buldan 'evet' oyu için el kaldırınca öyle arada, ben de bu el kaldırınca ters tarafa düşeyim demiştir yani."

 

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin 'hayır' oyu kullandığı tezkereye AK Parti, MHP ve İYİ Parti 'evet' oyu vermişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER