Oynatma Listesi
HABERLER

Kandil'den gelen terörist itiraf etti: HDP binasında eğitim alıp, PKK'ya teslim ettiler

Şanlıurfa ve Diyarbakır'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP Suruç İlçe Eşbaşkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici'nin de aralarında bulunduğu 23 şüpheli tutuklandı. Operasyonun ayrıntılarını CNN Türk İStanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ anlattı.

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici'nin de bulunduğu 24 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya katılmak isteyenlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen ve operasyonla gözaltına alınan 24 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar ifadeleri alınan şüpheliler, daha sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Nöbetçi hakimlik, aralarında HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici'nin de bulunduğu 23 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA, DHA)

 "PKK'LI TERÖRİSTLERE TESLİM ETTİLER"

Peki bu operasyonun ayrıntıları neler? CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ değerlendirdi. Uludağ'ıon açıklamaları şöyle;

Öncesinde toplumsal bir hatırlatma yapalım. Yıl 2014... PKK terör örgütü Kandil'den bir açıklama yaptı ve dedi ki; Kobani yani Ayn el-Arab olaylarını bahane edip halkın sokağa çıkmasını istedi. Bu açıklamanın hemen ardından HDP Merkez Yönetim Kurulu da yine Kobani eylemleri için halkı sokağa davet etti. Peki vatandaş sokağa çıktı ne oldu? O olaylarda 31 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2 polis şehit oldu. 221 kişi yaralandı. 139 polis yaralandı. 1600'ü aşkın şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. 894 şüpheli gözaltına alındı, 386'sı tutuklandı. 244'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

 

 

 

İşte Şanlıurfa Suruç HDP İlçe Eşbaşkanı ve Suruç DBP İlçe Eşbaşkanının tutuklanmasıyla alakalı koknuda tam da buraya denk geliyor. Şöyle; PKK'lı bir terörist Osman Akgündüz Diyarbakır'da düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındı. Bu terörist polise çok samimi itiraflarda bulundu. Dedi ki; 'Kobani olayları sırasında biz Türkiye'nin dört bir yanından gençler Diyarbakır, Urfa ve birçok illere akın ettik. Bizi Şanlıurfa'da HDP'nin ilçe binasında bizi misafir ettiler. Bize burada 'HDP binası içinde kalın burası çok kritik ve önemli.' HDP ilçe binasının içerisine bize PKK eğitimi verdiler. PKK terör örgütüne katılmamız için bizi ikna etmek için özel bir eğitim verdiler ve biz 10 arkadaşımla beraber iki gün Suruç HDP ilçe binasında kaldık. Eğitildik, eğitim aldık ve daha sonra bizi üç otomobile bindirerek Ayn el-Arab sınırına götürüp PKK'lı teröristlere teslim ettiler' diyor. Bu samimi itiraf.

"TEŞHİS EDİN" DEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

'Peki' diyorlar polis ekipleri o terörist Osman Akgündüz'e soruyor. Diyorlar ki; 'Peki... Size kimler ders verdi? PKK eğitimini size kimler anlattı? Size Kandil'e gitmenizi, terör örgütüne katılmanız konusunda sizi kim motive etti? Size ders veren kişileri hatırlıyor musunuz?' dendiğinde de 'Evet. Tanıyoruz' dediler. 'Peki teşhis edin' dediler. Teşhis edilen isimler, kim bunlar... Birincisi HDP Suruç İlçe Başkanı Yaşar Gündüzalp ve DBP Suruç İlçe Başkanı Rojda Binici.

Bu ifadenin ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü özel bir çalışma başlattı, özel bir ekip oluşturdu. Tek tek PKK ile irtibat kuran siyasi HDP'lileri DBP'lileri tespit etti ve Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi, 26 kişi gözaltına alındı. Aralarında kimler vardı? Yaşar Gündüzalp ve Rojda Binici. Cuma günü adliyeye sevk edildiler. 26 kişiden 23'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında Rojda Binici ve Yaşar Gündüzalp de var.

 

 

 

PKK EŞ BAŞKANI BESE HOZAT'TAN TEHDİT!

PKK Eş Başkanı yani bu PKK'nın en üst yöneticisi aslında... Bese Hozat... Yakın bir tarihte kendi terör örgütüne münhazır kanalda bir açıklama yaptı. Orada bakın diyor ki; 'Bu seçim hiçbir seçime benzemiyor.' Bakar mısınız... PKK terör örgütü Türkiye'nin yaptığı demokratik bir seçimle niye bu kadar ilgileniyor? Ve diyoru ki; 'Tarihi bir anlamı var.' Niçin tarihi bir anlamı var? Tarihi ne? PKK terör örgütüyle demokratik siyasi partilerin yaptığı seçimde PKK nasıl bir anlam çıkarabiliyor? Ve diyor ki; 'Bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır.' Bakar mısın... Bunu diyen kim?

Diyarbakır anneleri, babaları neyin peşinde? PKK terör örgütünün kaçırdığı evlatlarını geri kurtarmak için uğraşıyorlar. 9 yaşındaki, 10 yaşındaki, 15 yaşındaki, 20 yaşındaki gencecik çocukları alıp dağa kaçırdılar. 40 bin kişiyi şehit ettiler. Yüz binlerce kişiyi yaraladılar. Böyle bir terör örgütü diyor ki; 'Bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır.'

Ve bununla da bitmiyor; 'Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık.' Bu bir tehdit değil mi? 'Seçimden sonrası tekrar durum değerlendirmesi yapacağız' diyor. Yani gelecek iktidara göre; eğer onların kafasında bir plan varsa 'Yeni oluşacak düzene göre biz yapıp yapmayacağımıza karar vereceğiz' diyor. Bu da çok manidardır.

HDP, İLÇEDE SÖZDE HALK MAHMELERİ OLUŞTURDU

Bu HDP İl ve İlçe Başkanlarının yaptığı sadece bu mu... Başka bir kadın terörist... Yine bu cuma günkü yapılan operasyonla alakalı. O da yine PKK terör örgütüne katılıyor. 3 ay sonra Kandil'e gidiyor. Kandil'den sonra tekrar Türkiye'ye dönüş yapıyor ve orada ailevi sorunlar yaşıyor. Bu ailevi sorunlar sırasında da sorunlarını mahkemeye taşımak yerine yine HDP ilçeye taşıyor. HDP, ilçesinde de sözde bir halk mahkemesi kuruyorlar ve karşı tarafı cezalandırıyorlar.

Biz bu PKK terör örgütünün sözde halk mahkemelerini ne zaman rastlamıştık geçmiş tarihte? KCK'ya yönelik bir operasyon yapılmıştı geçmiş tarihlerde, o tarihlerde yine PKK'nın alternatif Türkiye Cumhuriyeti'nin legal mahkemelerine karşı sözde halk mahkemeleri oluşturduğu ve insanlara cezalar verdiği, cezalandırdığı, yasa dışı yollar alıp insanları karaladığı cezalandırdığını biz görmüştük. Bu spruşturmada da yine bizim karşımıza ne çıkıyor? PKK terör örgütünün o sisteminin HDP'li bu yöneticiler tarafından da uygulandığı gösteriliyor aslında. Onlar da yine halk mahkemesi kurmuşlar. Genç bir kadının bir takım sorunlarını kendilerince çözmeye çalışmışlar. Bunu daha önce de görmüştük.

Yapılan muhteşem, çok güzel bir operasyon bu. PKK terör örgütüne yapılmış bir operasyon. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER