Oynatma Listesi
HABERLER

Kılıçdaroğlu'dan 'HDP' açıklaması: Desteğinden memnunuz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "Davutoğlu ve Babacan ittifaktan çıksın, koşulsuz destek olurum" teklifine "cevabım yok" dedi. "Biz yolumuza devam ediyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, HDP'nin desteğinden memnun olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin verdiği destekten memnun olduğunu bu sözlerle belirtti. 'HDP'nin de dahil olduğu bir ittifak var. O ittifakın bütün bileşenleri bize destek veriyorlar. Biz bu destekten memnunuz. 'Şu bize destek vermesin', 'o bize destek versin', öyle bir şey yok. Herkesin oyunu istiyoruz."

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'ye verilmiş bir sözleri olmadığını söyledi.

'Bizim dışımızda bir partiye size şu sözü verme şansımız yok zaten' diyen Kılıçdaroğlu, 'Herhangi bir ödün vermek ya da 'sizin talebinizi aynen kabul ediyoruz' gibi bir tablo hiç olmadı' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: İNCE'YE CEVABIM YOK

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "Davutoğlu ve Babacan ittifaktan çıksın, koşulsuz destek olurum" teklifini de değerlendirdi.

"Cevabım yok. Biz yolumuza devam ediyoruz. Memleket Partisi'ni ziyaret ettikten sonra dönünce akşam sayın Engin Altay'ı Muharrem Bey'e gönderdim. Bir teklif yapıldı ama kabul edilmedi."

SEÇİM ÖNCE 'KURGU VİDEO YAYINLANACAK' İDDİASI!

Kılıçdaroğlu, iddiasının kaynağını açıkladı. "Bunlar bu gidişin düzelmesi için elbette ki gelip bilgi veriyorlar. Devlete sadık, devletini seven, gidişten rahatsız olan ve bunun düzelmesini isteyen bürokrasi var bu ülkede."

İNCE'NİN ADAYLIĞI

İnce'ye teklif yapıldı. Ayrıntılara girmek istemem ama medyada da yer aldı. İnce ile görüşmemizden sonra Engin Altay'ı Muharrem beye gönderdim.

Geçmişe yönelik yapacağımız sorgulama kul hakkı yiyenler, yolsuzluk yapanlar ile ilgilidir. Bununla ilgili tavrım son derece net. Kim olursa olsun babam bile olsa yolsuzluk yapmışsa buna göz yumamam, aksi halde ben devleti yönetemem.

Sayın Davutoğlu da sayın Babacan da hayatlarına, mal varlıklarına bakın. Biz demokrasi için bir araya gelmiş kişileriz. Üç yıl içinde yoksulluğu bitireceğim. Biz altı lider bir aradayız. Doğal olarak CHP listelerinden aday olanlar kendi partilerine gideceklerdir. Hiçbir tartışma olmasın diye 2 bin 400 maddelik metin hazırladık. Her alanda neyi öngörüyorsa hepsi orada var. Altı lider imzalamışız. Dolayısıyla hiçbir ihtilaf çıkmayacak.

YARDIMCILARIN GÖREV DAĞILIMI

Eskiden Bakanlar Kurulu yok muydu? Karar alınıyor muydu, alınıyordu. Biz yedi kişi bir araya oturacağız, niye karar alamayalım? Bu konuyu henüz daha altı lider oturup konuşmadık. Sorumluluk nasıl paylaşılacak, onu oturup konuşacağız kendi aramızda. Önce şu seçimi bir alalım, memlekete bahar havası gelsin.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER