Oynatma Listesi
HABERLER

MEB paylaştı! TRT EBA TV'de 'Yaz Okulu' yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, TRT EBA TV kanallarında 28 Ağustos'a kadar yayımlanacak 'Yaz Okulu' programları yarın başlayacak. Bakan Ziya Selçuk, 'Yaz okulu; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için keyifli ve öğretici içerikler sunuyor' dedi.

Bakanlık uzaktan eğitime, yaz aylarında TRT EBA TV kanallarında yayımlanacak 'Yaz Okulu' programları ile devam ediyor. Yaz Okulu, yarın Bakan Ziya Selçuk'un öğrenci, öğretmen ve velilere sesleneceği konuşmayla açılacak. 29 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında 9 hafta boyunca EBA TV kanallarında yayımlanacak Yaz Okulu programları için ana temalar, 'çocuk dostu eğitim yayınları', 'genç işi içerikler', 'çift kanatlı eğitim', ve 'yeni nesil öğrenme ve etkileşimli sunumlar' olarak belirlendi.

ÖĞRENCİNİN İLGİ VE İSTEĞİNE UYGUN YENİ NESİL DERSLER

Yaz okulunda ekrana gelecek 'Yeni Nesil Dersler', ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ilgi ve isteklerine uygun olarak tasarlandı. Farklı kurguları ve renkli içerikleriyle dikkat çeken dersler ayrıca, öğrencilerin okuldan uzakta kaldığı dönemde zayıf kaldıkları alanları telafi edebilecekleri ve geliştirebilecekleri şekilde hazırlandı. Öğrenciler, eğitim öğretim yılı boyunca kaçırdıkları dersleri, yeni dönemde geçecekleri üst sınıfa ait içerikleri yaz okulu ders programlarında bulabilecek. EBA TV Yaz Okulu'nda, yeni nesil öğrenmenin gerektirdiği çok yönlü becerileri geliştirmeye dönük öğrenme hareketi 'Tasarım Beceri Atölyeleri' (TBA) için de özel bir kuşak hazırlandı. Okullarda sınıfların dışında çocuk-genç dostu öğrenme alanları ve içerikleri oluşturmayı amaçlayan ve 2023 Eğitim Vizyonunu'ndaki 'çift kanatlı çocuk yetiştirme' hedefine hizmet eden TBA kuşakları ile, bilim ve teknoloji, sanat, kültür, yaşam becerileri ve spor alanlarında çocukların sosyal-duygusal becerilerini destekleyecek içerikler sunulacak.

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER