Oynatma Listesi
HABERLER

Mehmet Sevigen'den CHP'ye 'ortak bildiri' tepkisi: Birinin kariyeri için CHP'yi yok etmeye değer mi

CNN TÜRK canlı yayınında Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan eski CHP'li Mehmet Sevigen şehitler için TBMM'deki bildiriye imza atmayan CHP'ye tepki gösterdi.

Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle; Böyle bir kararı beklemiyordum. Beklemek de mümkün değil. 12 askerimizi kaybettik, yaralılarımız var. Kolay değil... Onlar cephede savaşırken seçtiğiniz insanlar destek olsun. Bize ne oldu? CHP'yi tanıyamıyorum.

Daha önce biz de bildiri hazırlıyorduk, ayrı gayrı yok. Mühim olan o mecliste birlik olmak. Kendilerini o tarafa yönlendirmişler. DEM Parti, dünkü kongrede siz barışı sağlayamazsınız Trakya'da da Adana'da da rahat olamazsınız diye Türkiye'yi tehdit ediyor.Orayı imzala sen kardeşim, sonra hükümete ne hesap soracaksan sorarsın. Peygamber ocağı orası, biz askeri görünce ağlardık. O çocuklar orada savaşıyor eksi 10 derecede. Bir şey istemiyorlar, Türkiye olarak bizi destekleyin istiyorlar. Eğer bu ülkenin kurucusu partinin koltuğunda oturan büyük yazık yapıyor partiye. Yalnızca demokrasilerde muhalefet vardır. Yok etmeye çalışıyorlar.

"BİR İSTANBUL İÇİN CHP'Yİ YOK ETMEYE DEĞER Mİ?"

Lanetliyoruz, diyorlar. Kimi lanetliyorsun? PKK diye bir madde var mı? FETÖ de terör örgütü, DEAŞ da terör örgütü, PKK da terör örgütü. Bir İstanbul için, birinin kariyeri için CHP'yi yok etmeye değer mi ya? Özgür bey ile konuşmaya gidecek olan arkadaşlar sesleniyorum; partinizi koruyun.

"GELEN GİDENİ ARATIYOR"

Türkiye'ye rezil olduk. Bir siyaset adamı için en kötü şey kendi ilinde yuhalanmasıdır. Kendi ilinde yuhalanıyorsa sırf bu destek yüzünden işte. Her şeye kızıyorum. CHP buraya imza atsa bu tartışma olmazdı. Ondan sonra çıkıp hesap soracaktı. Gelen gideni aratıyor. Kılıçdaroğlu olsa o bildiriye imza atardı. Bu bildiride onu aradım.

"DEM'DEN BİZE FAYDA YOK"

Özgür Özel 12 şehit verince Kılıçdaroğlu'na sormamıştır, Ekrem beye sormuştur. Ekrem bey eskiden her şeye karışırdı, bu kadar tartışma oluyor, Ekrem beyin neden sesi çıkmıyor? Çünkü onun seçimi var. DEM'den derman bekliyor. Seçim olmasa imza atardı. Kesinlikle atardı diye atardı diye inanıyorum. DEM'den bize fayda yok. Teröristlerin isimlerini teker teker okudu kongrede DEM parti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEYECEKLERSE İLİŞKİNİZİ KESECEKSİNİZ"

CHP ile DEM Parti ittifak kuracak. Bunu açık açık yapmalılar. Kapalı kapılar arkasında yapmalılar. Sen gidip DEM'e yaklaşmayacaksın, onlar yaklaşacak. Terör örgütlerini alkışlattıklarında ben senin yanına gelmekten pişman oldum demeli. PKK terör örgütü mü değil mi? Bu kadar basit, bunu diyeceksiniz. Terör örgütü demeyeceklerse ilişkinizi keseceksiniz. Başkaları başka türlü milliyetçi olabilir ama biz Atatürk milliyetçisiyiz. PKK'ye terör örgütü demiyorsa çok şey kaybederiz. Meral hanımın kucağına giderler. Son zamanlarda en çok yanlış yapan Meral hanıma gitmek zorunda kalırlar.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER