Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji haritayı güncelledi! Kar dalgası İstanbul'a yeniden geliyor

Meteoroloji haritayı güncelledi. Kuvvetli sağanak, lodos ve kar yağışı uyarısı geldi. İstanbul dahil birçok kentte yeniden kar alarmı yapıldı. Bugün 25 kentte sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. İşte tüm detaylar…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç diğer bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; Batı ve Doğu Karadeniz'in yüksekleri, Toroslar mevkii ve Doğu Anadolu'da kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Antalya’nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin’in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Batı Karadeniz (Sinop hariç) Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

 Hava sıcaklıklarının kuzey ve güney kesimlerde (4-6 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (50-80 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

  25 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Adana, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kastamonu, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük, Osmaniye

Meteoroloji’nin yayınladığı güncel haritaya göre İstanbul’da Cuma günü kuvvetli yağış, Pazar ve pazartesi, günü kar yağışı görünüyor. Ancak harita değişiklik gösterebilir.

“ÜLKENİN TAMAMINDA YAĞIŞ VAR”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Salı ülkenin tamamında yağış var. Yağışlar Doğu Anadolu, Toroslar, Abant Bolu’da kar şeklinde. Diğer bölgeler yağmurlu. İzmir, Aydın, Muğla da sabah saatlerinde şiddetli. Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli. Rüzgar Orta ve Batı Karadeniz Kıyı Ege Marmara güneyi lodos kuvvetli

Bugün İstanbul yağmurlu 14 derece. Yağış akşama kalmaz. İzmir öğlene kadar şiddetli yağmurlu 16 derece. Yağış akşama kalmaz. Ankara yağmurlu 10 derece. Antalya doğu ve batı ilçelerinde şiddetli akşam da devam eder. 15 derece”

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 16 (Yağışların yerel olmak üzere çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.)

Adana: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14 (Yağışların doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.)

Antalya: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 17 (Yağışların doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, merkez ilçelerinde kuvvetli olması, Toroslar mevkiinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER