Oynatma Listesi
HABERLER

Murat Kurum: Bu milleti trafik çilesine, ulaşım problemine mahkum ettiler

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Bakırköy Sahil- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattının açılışına katıldı. Kurum, “Bu milleti trafik çilesine, ulaşım problemine mahkum ettiler." dedi.

Murat Kurum, “Ülkemizin dört bir yanını nasıl demir ağlarla gördüysek, şehirlerimizi nasıl yüksek hızlı trenlerle birbirine bağladığıysak bugün de böylesine dev bir ulaşım yatırımıyla İstanbul'umuzun trafiğini ve ulaşımını rahatlatıyoruz. Ne yazık ki İstanbul’umuz son 5 yıldır fetret devrini yaşıyor. Maalesef bu aziz şehir bir avuç iş bilmezin, bir avuç beceriksizin elinde heba ediliyor. İstanbullu hemşerilerimiz artık algıyla, yalanla kendisini kandıranları istemiyor. İstanbullu hemşerilerimiz artık deprem korkusuyla yaşamak istemiyor. Risksiz İstanbul istiyor. Trafik çilesiyle uğraşmak istemiyor, çilesiz İstanbul istiyor. Proje, eser, hizmet istiyor. Bunların yaptığı işler çeşme açılışından, heykel açılışından öteye gidemediler. İstanbul’umuz özlemle gerçek belediyeciliği buluşturacak kadroları bekliyor" dedi.

“BUGÜN DURAKLARDA KORKU FİLMLERİNİ ARATMAYAN SAHNELER YAŞIYORUZ"

Kurum, “Bu milleti trafik çilesine, ulaşım problemine mahkum ettiler. İstanbulluların 1 yılının 288 saatini çaldılar, ömrünün 3,5 yılını trafikte heba ettiler. Bugün metro ve metrobüs duraklarında, üst geçitlerde artık her geçen gün korku filmlerini aratmayan sahneler yaşıyoruz. Bırakın araç trafiğini çözmeyi kilometrelerce uzayan yaya kuyruklarına yol açtılar. Bu İstanbul'un yalancısı, belediye başkanı hiçbir çözüm üretmediği gibi temelini bizim rahmetli Kadir abimizin attığı büyük kısmını bizim bitirdiğimiz metro projelerini de 'ben yaptım' diye ortalarda dolaşıyor. Ama milletimiz bu yalancılara, bu liyakatsizlere, bu beceriksizlere 'Sadece İstanbul' diyecek, 'Yeniden İstanbul' diyecek ve 31 Mart akşamı onlara sandıkta gereken cevabı verecek" diye konuştu.

“İSTANBUL'U 1 NİSAN’DAN İTİBAREN TARİHİN EN BÜYÜK ULAŞIM YATIRIMLARIYLA BULUŞTURACAĞIZ"

İstanbul’un mevcut metro hattını 5 yıl içerisinde 650 kilometreye çıkaracaklarının altını çizen Kurum, "İstanbul'u 1 Nisan’dan itibaren tarihin en büyük ulaşım yatırımlarıyla buluşturacağız. İstanbul’umuzun kayıp 5 yılını milletimizle birlikte telafi edeceğiz. Verdikleri sözleri yerine getirmeyenlerden, İstanbullulara yalan söyleyen, bu şehrin 5 yılını çalanlardan tek tek 31 Mart akşamı hesap soracağız. İstanbul'daki mevcut 328 kilometre metro hattını 5 yıl içerisinde 650 kilometreye çıkaracağız. İstanbul'da metro gitmeyen ilçemiz kalmayacak. Her iki yakaya metro hatlarıyla, yapacağımız tünellerle, kavşaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs hatlarıyla İstanbulluları hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracağız. Bizim bu şehre dair hayallerimiz, hedeflerimiz var. İstanbul’umuzu eserlerimizle, hizmetlerimizle donatacağımız o günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah kapı kapı dolaşacak, her gönle girecek ve cumhurbaşkanımızın liderliğinde muhteşem bir zaferle 31 Mart'ta herkese cevap vereceğiz. 5 yıldır o ehliyetsizliğin ve liyakatsizliğin pençesinde kıvranan İstanbul'umuzu gerçek belediyeciliğe kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER