Oynatma Listesi
HABERLER

Murat Kurum: Milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen ‘Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye’ programına katıldı.

 AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen ‘Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye’ programına katıldı. Programda konuşan Kurum, "Depremde vefat eden kardeşlerimizin sayısı üzerinden siyaset yapıyorlar. Acaba ölü sayısı 53 bin değil de 60 bin mi, 70 bin mi diyorlar. 10 bin kişi fazla vefat etse mutlu mu olacaksın? Sen oradaki depremzedenin mutluluğuyla sevineceğine acaba üç kişi daha fazla vefat etti mi algısını elde ederek nereye gidiyorsun? Ne yapmaya çalışıyorsun? Bu nasıl bir vicdansızlık" dedi.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen ‘Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye’ programında aralarında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray eski başkanı Burak Elmas, Beşiktaş Kulübü eski başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de bulunduğu spor, sanat ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum programda bir konuşma gerçekleştirdi.

“10 BİN KİŞİ FAZLA VEFAT ETSE MUTLU MU OLACAKSIN"

Programda konuşan Kurum, "Asrın felaketinde, 6 Şubat sabahı Büyük bir acıyla uyandık. Çok üzüldük. Gerçekten bütün milletimizi derin yasa boğan, 53 bin canımızı kaybettiğimiz bu depremde ben buradaki birçok dostumu orada deprem bölgesinde gördüm. Kulüplerimiz seferber oldu. Oraya geldiler ve bin bir zorlukla yönettikleri kulüplerden, kendi emek ve destekleriyle gerek prefabrik konutlar gerek çadır kentler gerek konutlar yaptılar. İş adamlarımız işçileriyle, çalışanlarıyla, emekçileriyle seferber oldular ve oraya koştular. Hep birlikte tek yürek olduk, 11 ilimizi ve oradaki 14 milyon vatandaşımızı bir an olsun yalnız bırakmadık. Hala orada milletimiz için, oradaki depremzede kardeşlerimiz için seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Orada öyle bir çalışma yaptık ki, ben bakanlığın bütün birimlerini resmen oraya taşıdım. 3 ayda 11 ilimizde oradaki depremden etkilenen tüm ilçelerimizde 180 bin konutun inşasını başlattık. CHP zihniyeti anlayışı maalesef yine bu kadar insanın konut yaptığı yerde , emek verdiği yerde Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini yöneten anlayış oraya gidip de ben de depremzedeler için 50 konut, 100 konut yapayım demedi. Bir tarafta konuşurken bu işi siyaset üstü görelim, deprem siyaset üstü bir konudur derken her gittiği yerde siyaset yaptılar. Emin olun orada vefat eden kardeşlerimizin sayısı üzerinden siyaset yapıyorlar. Acaba ölü sayısı 53 bin değil de 60 bin mi, 70 bin mi diyorlar. 10 bin kişi fazla vefat etse mutlu mu olacaksın? Sen oradaki depremzedenin mutluluğuyla sevineceğine acaba üç kişi daha fazla vefat etti mi algısını elde ederek nereye gidiyorsun? Ne yapmaya çalışıyorsun? Bu nasıl bir vicdansızlık? Bunlar yine ağız dolusu vaatler sundular. Biz bedava vereceğiz, öyle yapacağız, şöyle yapacağız. Milletimiz yine boş vaatlere kanmadı. Yine eserden, hizmetten tavrını net bir şekilde koydu. Orada başladığımız 180 bin konutu ardından arkadaşlarımızın devam ettirdiği konutları 20 gün önce teslim ettik. Hamdolsun milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER