Oynatma Listesi
HABERLER

Ordu ve Giresun'da sel! Mahsur kalanlar kurtarıldı

Giresun ve Ordu'da sel ve su baskını yaşandı. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kalırken mahsur kalanlar ekiplerce tahliye edildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir kaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar Giresun'un Duroğlu beldesinde sel, heyelan ve su baskınlarına yol açtı.

Belde merkezinden geçen Çengel Deresi'nin taşması sonucu dağlardan gelen çakıl, moloz ve ağaç parçaları belde merkezinde büyük maddi hasara yol açtı. Çok sayıda araç çamur yığınları altında kalırken, teresubat belde merkezinde hasara neden oldu.

Ev ve iş yerlerini su basarken, ekipler kepçe yardımı ile evlerinde mahsur kalan vatandaşların yardımına koştu. AFAD ve Kızılay ekipleri vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarfetti. Yollarda da çok sayıda heyelan yaşanırken, beldeye bağlı bir çok köy yolu heyelan nedeniyle kapandı. Bir çok tarım arazisi ve fındık bahçesi sel suları nedeniyle zarar gördü.

ORDU'DA DA ARAÇ İÇİNDE MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yavaş Mahallesi'nde de 2 gün arayla üst üste sel ve heyelan meydana geldi. Akşam aniden bastıran sağanaktan dolayı oluşan selde Yavaş Mahallesi'nde otomobilde mahsur kalan 4 kişi, ekiplerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı.

Yavaş ve Ilıca Mahallelerinde sel ihbarını alan Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri hemen bölgeye giderek mağdur olan vatandaşların yardımına koştu. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bölgeye ekip sevkiyatını ve kurtarma çalışmalarını bizzat kendisi yönetti. Önce araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlar güvenli bir yere alındı daha sonra ise sel suları içerisinde kalan özel otomobil kurtarıldı.

Fatsa Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılan vatandaşlara giysi ve yiyecek verildi. Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel 2016 yılında meydana gelen sel felaketinden çok daha ağır bir sel felaketi yaşadıklarını, en az 20 noktada heyelan nedeniyle yolların kapandığını söyledi. Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi kapanan yolların açılması için seferber oldu.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ile Samsun2un doğusu, Ordu, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

6 İL İÇİN UYARI YAPILDI

Giresun, Ordu ve Trabzon için turuncu uyarı verilirken Samsun, Gümüşhane ve Tokat'a da sarı alarm verildi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER