Oynatma Listesi
HABERLER

Ruslar ilk görüntüleri yayınladı! Batan gemi sır oldu

Ukrayna ordusunun batırdığı Moskva savaş gemisinin mürettebatı Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından teftiş edildi.

 

Karadeniz'de Ukrayna ordusunun ateşlediği Neptün füzeleriyle batan Rus savaş gemisi Moskva'nın mürettebatı, ilk kez görüntülendi. Karadeniz Filosu'nun en büyük gemisi Moskva'da önce yangın çıktığını açıklayan Rusya, daha sonra savaş gemisinin Karadeniz'in sularına gömüldüğünü resmen kabul etmek zorunda kaldı.

Rus medyası tarafından ekrana getirilen görüntülerde, Moskva'daki bir grup mürettebatın Kırım'daki Sivastopol limanında Rus Deniz Kuvvetleri'nin komutanı Oramiral Nikolay Yevmenov tarafından teftiş edildiği görüldü. Ordu televizyonu Zvezda'nın ekrana getirdiği videoda, Oramiral Yevmenov ve iki subay yaklaşık 100 denizcinin önünden törenle geçti.

Ancak törenin ne zaman yapıldığı belli değil. Amiral Yevmenov, batan geminin mürettebatının ordudaki görevlerine devam edeceğini söyledi.

Füze gemisi Moskva'nın batırılması, Ukrayna'nın iki aya yaklaşak işgalde Rus donanmasına indirdiği en büyük darbe oldu.

Rusya 510 mürettebatın tümünün tahliye edildiğini belirtse de, ABD'li yetkililer bazı kayıpların olduğunu tahmin ediyor. Ukrayna ise Moskva'nın kaptanı Anton Kuprin'in öldürüldüğünü kaydediyor.

Rusya, daha önce batan gemiye dair hiçbir görüntü yayınlamamıştı ve mürettebatın ekrana getirilen videosu bir ilk niteliği taşıyor. Odesa ve Mykolaiv arasında batırıldığı tahmin edilen gemiden şimdiye kadar hiçbir görüntü sızmadı. Resmi açıklamaya göre, yangın çıkan gemi limana dönerken fırtınaya yakalandı ve Karadeniz'in dibine battı.

12.490 tonluk kruvazör, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana operasyonda batırılan en büyük Rus savaş gemisi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER