Oynatma Listesi
HABERLER

Sadullah Ergin, CHP'nin aday tanıtım toplantısına katılmayacak

DEVA Partisi kontenjanından CHP listesinden milletvekili adayı olan Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile ilgili tartışmalar sürerken gözler bugün gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi.

 14 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra CHP’den dört parti çıkacak. CHP listelerinden seçime giren DEVA, Saadet, Gelecek ve Demokrat Parti’li adaylar milletvekili olduktan sonra kendi partilerinin çatısı altında Meclis’te yollarına devam edecek.

DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün ise Denizli’de 3. sıra adayı yapıldı. Kontenjan adaylara ayrılan sayı ve bu adayların gösterildikleri bölgeler ile ilgili CHP tabanında rahatsızlık yaşanırken, tepkiler özellikle bu iki isim üzerinde yoğunlaştı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de konuya ilişkin gazetecilerin soruları üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Herkes sanki sadece CHP’liler giriyor ve CHP’li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor. Yani eski alışkanlıklardan kurtulunamayan bir atmosfer var. Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Dolayısıyla birbirimizin alanına girip oraya yönelik üstü örtülü veya açık eleştiri yaparsak asla doğru olmaz. Biz olduğu gibi kabul ederiz. Artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle akılcı politika izlendi. Zaman içinde taşlar yerine oturacak.”

CHP ROZETİ TAKMAYACAKLAR

Kılıçdaroğlu’nun “zaman içinde taşlar yerine oturacak” açıklaması, kontenjan adayların seçim sonrası yol haritasına işaret ediyor. Buna göre Ergin ve Ün dahil CHP listesinden seçilen tüm kontenjandan adayları, milletvekili olmaları halinde seçimin hemen ardından Meclis’te yemin etmeden önce CHP’den istifa edecek. Bu vekiller yemin etmek için TBMM kürsüsüne kendi partilerinin milletvekili sıfatıyla ve yakalarında kendi partilerinin rozetiyle çıkacak.

DEVA Partili adaylar, “Meclis’e de seçime de DEVA Partisi ruhuyla ve kimliğiye giriyoruz ama şeklen tabii ki CHP’nin amblemi altında seçimlere girmiş olacağız. Yeminimizi DEVA Partisinin milletvekili olarak yapacağız” ifadelerini kullandılar. Gelecek Parti kontenjan adayları da, “Baştan bu konuşuldu” diyerek aynı yöntemi uygulayacaklarını bildirdiler.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN LİSTE AÇIKLAMASI

Katıldığı programda soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, milletvekili aday listelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Listelerle ilgili ilgili konuşan Özel, "En iyi cevabı Ali Tatar'ın abisi vermiş. Bizden de milletvekili aday adayı... Bugün kimin gitmesi gerektiğini ve kimin gelmesi gerektiğinin belli olduğu bir gün. Listelere baktığımda görmek isteyip göremediklerim var ya da görmemek istediklerim var ama diyor gün o gün değil. Her türlü tartışmayı bir kenara bırakıp iktidar değişimine adım atmak lazım diyor. Çünkü o dönemde ne yapıldıysa Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde ve onun iktidarının önündeki engelleri kaldırmak için yapıldı, Atatürkçüleri tasfiye ettirmek için yapıldı. Özgür Özel parlamentodaysa Ahmet Tatar parlamentodadır. Biz iktidardayken kumpasçı FETÖ'cülerin parmak oynatması mümkün değildir." dedi.

GÖZLERİN ÇEVRİLDİĞİ TOPLANTI: SADULLAH ERGİN TANITIMA KATILACAK MI?

Genel bir aday tanıtım toplantısı planlamayan CHP’de, her ilde tanıtım toplantıları organize ediliyor. Bu çerçevede Ankara adayları da CHP Ankara İl Başkanlığı’nın organize ettiği programla bugün kamuoyuna tanıtılacak.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’ndeki program saat 16.30’da başlayacak. Toplantıya adayların yanısıra Millet İttifakı üyesi partilerin genel merkez yöneticileri ve il başkanları da davet edildi.

Toplantıya DEVA Partisi kontenjanından CHP listesine giren AK Partili eski bakan Sadullah Ergin’in katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre, Sadullah Ergin bugünkü toplantıya katılmayacak. Ergin'in gerekçesi ise bugün DEVA Partisi'nin İl Başkanları Toplantısı'nın olması.

 YSK’nın açıkladığı geçici aday listesine göre, 14 Mayıs seçimlerinde DEVA’dan Sadullah Ergin Ankara 1. Bölge 4. sıra adayı, İdris Şahin Ankara 2. bölge 2. sıra adayı, SP’li Mesut Doğan 3. bölge 3. sıra adayı, Gelecek Partisi’nden ise Mustafa Nedim Yamalı da Ankara 1. bölge 5. sıra adayı olarak yarışacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER