Oynatma Listesi
HABERLER

Samsun ve Ardahan'da sel felaketi! 3 ilçede okullar tatil edildi

Önce Ankara’yı sel vurdu şimdi de Samsun ve Ardahan’ı. Meteoroloji’den peş peşe 32 kent için son dakika uyarısı geldi. Samsun’da etkili olan sağanak sele dönüştü. Suyla kaplanan yol, cadde ve sokaklarda birçok araç yolda kalıp arızalandı. Ardahan’da ise cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Dolu nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken, park halindeki bazı otomobiller zarar gördü. İşte il il hava durumu...

Geçen hafta selde 1 kişinin hayatını kaybettiği Samsun’da bu kez sağanak gece yarısında etkisini gösterdi. Sabahın ilk saatlerinde sel ve su baskını ile uyanan Samsunlular işyerlerine gitmekte zorlandı.

Selin en çok etkilediği yerlerden birisi ise İlkadım ilçesindeki Bowling Salonu’nun önündeki Atatürk Bulvarı oldu. Bulvar’ın Sinop’a gidiş istikameti tamamen yağmur sularıyla kaplanırken, araçlar da yolda kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla mazgalları açmaya çalışırken, engelli, hamile ve hastalar olay yerine gelen ambulans ile tahliye edildi. Yolda kalanların arsında Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’da vardı. Bayram’ın sel sularından etkilenen ve arızalanan aracı olay yerine gelen çekici ile çekildi.

“SANAYİ BÖLGESİNDE SUYUN TAHLİYE EDİLMESİNDE SIKINTI VAR”

İldeki son durum hakkında bilgi veren İlhan Bayram, “Geçen seferkinden çok şiddetli ve uzun süreli bir yağış var. Şu anda şehir içinde trafiği işler hale getirmeye çalışıyoruz. SASKİ ve belediye ekipleri çalışıyor. Sadece şu anda sanayi bölgesinde suyun tahliye edilmesinde sıkıntı var. Diğer yerlerde yağış kesildiği anda sistem çalışıyor, kısa sürede yollar açılıyor” dedi.

Sağanaktan etkilenen ve yolda kalan vatandaşlar ise bu yağışların geçen selden daha etkili olduğunu, Tekkeköy’den Samsun’a gelene kadar birçok yerde su birikintisi olduğunu ve birçok aracın yolda kaldığını ifade ettiler.

BAŞKAN DEVECİ: "ATAKUM'UN TÜM MERKEZ MAHALLELERİNDE SU BASKINLARI VAR"

Mimar Sinan Mahallesi'nde bir binanın istinat duvarı yıkıldı. 3 otomobil duvarın altında kaldı. Evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Atakum'a ciddi bir yağmur yağdı. İklimler artık değişti. İlçemizin tüm merkez mahallelerinde su baskınları var. Bodrum katları suyla doldu, istinat duvarı çöken yerler var. Yaralı ve can kaybıyla ilgili şu anda bir şey biz ulaşmadı. Selin etkilerini silmeye çalışıyor. Sadece bana ulaşan bilgilere göre Atakum'da 7-8 mahallede su baskını var" diye konuştu.

3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü selin ardından yaptığı açıklamada İlkadım, Atakum ve Canik ilçelerinde eğitime 1 gün (13 Haziran Salı) ara verildiğini açıkladı.

ARDAHAN

Ardahan’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sabah saatlerinde dolu ile birlikte şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Park halindeki otomobiller ise dolu yağışı sonrası zarar gördü.

Yağışa hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı.

32 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale ve Osmaniye için sarı kodlu uyarıda bulundu.

İŞTE İSTANBUL, ANKARA VE DİĞER İLLERDE BEKLENEN HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege'nin güney ve iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İstanbul, Kırklareli, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.,

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 24

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerinde yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların iç kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER