Oynatma Listesi
HABERLER

TSK'ya yeni teslimat! İsmail Demir görüntüleri paylaştı

ASELSAN tarafından üretilen 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projesi kapsamında üretilen Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin Türk Sİlahlı Kuvvetleri'ne yeni teslimatlarının gerçekleştiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, gelişmeyi resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. SSB Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan paylaşımda, "Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projemiz kapsamında ürettiğimiz Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin TSK’ya yeni teslimatlarını sürdürdük." dedi.

 

 

ATEŞ İDARE CİHAZI (AİC)

ASELSAN tarafından üretilen Ateş İdare Cihazı (AİC) Takımı, kritik tesisler ile sabit askeri birliklerin hava savunmasının etkin şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla en güncel teknolojiye dayalı bir alçak irtifa hava savunma çözümü sunuyor. Tipik AİC takımı 1 adet Ateş İdare Cihazı (AİC), 2 adet 35mm Modernize Çekili Top ve 1 adet Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Fırlatma Sistemi’nden oluşuyor.

35 MM MODERNİZE ÇEKİLİ TOP

ASELSAN tarafından yapılan modernizasyon çalışmaları ile TSK envanterinde bulunan 35 mm Çekili Hava Savunma Toplarının tüm elektronik alt bileşenleri yenilenmekte; söz konusu toplar güncel teknolojiyi kullanan etkin bir alçak irtifa hava savunma silahı olarak kullanıma sunuluyor. Modernizasyon çalışmaları kapsamında toplara Parçacıklı Mühimmat atma yeteneği kazandırılmakta ve topların atış ve komuta kontrollerinin Ateş İdare Cihazı (AİC) tarafından gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

Modernize Çekili Topların genel özellikleri;

2 x 35 mm hava savunma topu ile 2 x 550 atım/dk (toplam 1100 atım/dk) atım hızı
3 farklı mühimmat tipi kullanabilme: 35 mm Parçacıklı Mühimmat, HEI, TP-T
Entegre Güç Ünitesi
Geliştirilmiş Kullanıcı Arayüzleri
Alçak Gerilim Beslemeli Donanımlar
Güç Ünitesi kapandığında kısa süreli operasyona devam etmeyi sağlayan Akü grubu
Harici güç beslemesi ile çalışabilme
Havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi modern hava tehditlerine karşı üstün performans sağlayan; servo-kontrol, eyleyici, güç dağıtım ve atış kontrol alt sistemleri

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER