Oynatma Listesi
HABERLER

Türk firmaları dünyanın en büyük uydu fuarında boy gösterdi

Türkiye'nin uydu alanında faaliyet gösteren firmaları Türksat, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve PROFEN, ABD'nin başkenti Washington'daki dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2021'de ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Satellite 2021 Fuarı, dünyanın en büyük uydu üreticileri ve uydu operatörlerini bir araya getirdi. Yaklaşık 1 trilyon dolar büyüklüğe sahip sektörün en önemli oyuncularının buluştuğu fuara, Türkiye'den 3 firma katılıyor. Türk firmaları, geliştirdikleri çözümlerle sektörden daha büyük pay almayı hedefliyor.
Türksat, TUSAŞ ve PROFEN de 10 Eylül'e kadar sürecek fuarda, Türkiye standında ürün ve kabiliyetlerini tanıtıyor.
Fuarın ilk gününde Türkiye standının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Azerbaycan'ın Washington Büyükelçisi Khazar İbrahim, KKTC Washington Temsilcisi Büyükelçi Mustafa Lakadamyalı da katıldı.
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda uzay ve havacılık sanayisindeki gelişiminin, attığı adımların gurur verici olduğunu söyledi.
Gelecek yıllarda daha güzel, yerlilik oranı daha yüksek ürünlerin ortaya çıkacağına inandığını vurgulayan Mercan, yerlilik oranı en yüksek uydu olan Türksat 6A'nın fırlatılmasını da heyecanla beklediklerini dile getirdi.
Uzay ve havacılık alanında Türkiye'nin hızlı bir birikim oluşturduğunu ifade eden Mercan, "Büyük firmalarla rekabet edebilir bir noktaya geleceğiz." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER