Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye için cuma günü uyarısı ! İşte Türkiye'nin en sıcak 3 noktası

Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Ülke genelinde beklenen sıcaklıkların 5 ila 10 derece artması öngörülüyor. Cuma günü Türkiye'nin en sıcak 3 şehrinde termometreler en yüksek seviyelere ulaşacak.

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre; temmuz ayı mevsim normali 34,2 derece olan kentte, sıcaklığın 5 ila 10 derece artması bekleniyor. Son olarak 2000 yılı temmuz ayında 45 derece ile ayın en yüksek sıcaklığına ulaşılan Antalya'da, bu değerin cuma ve cumartesi günleri 43 dereceye çıkacağı öngörülüyor.

5 İLA 10 DERECE ARTACAK

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürü Ayşe Gemici, hafta boyunca kentte açık bir hava beklediklerini söyledi. Gemici, "Rüzgar, kuzeyli olarak orta kuvvette, zaman zaman özellikle sahil bandında kuvvetlice esmesini bekliyoruz. Nemin sahil bandında yüzde 10'a kadar düşmesi, iç kesimlerde ise yüzde 60'lara kadar ulaşmasını bekliyoruz. Sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olmasını bekliyoruz" dedi.

 BU SAATLERE DİKKAT

Hava sıcaklıklarının arttığı günlerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulunan Gemici, "Özellikle cuma ve cumartesi günlerinde 43 dereceye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının en yoğun olduğu 11.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşe çıkmaması gerekiyor. Vatandaşlarımız sıcaklık değerlerimizi internet sitemiz üzerinden anlık olarak takip edebilir" diye konuştu.

3 KENT, 'EN SICAK NOKTA' OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan sıcaklık haritasına göre; ülke genelinde de sıcaklıklar artıyor. Buna göre, cuma günü hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa'nın Türkiye'nin en sıcak yerleri olması bekleniyor. Antalya'da cumartesi günü hava sıcaklığının yine 43 derece olması, Adana ve Aydın'da ise 44 dereceye ulaşması öngörülüyor.

  İSTANBUL 36 DERECEYİ GÖRECEK

hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-36, Edirne’de 37-41, Kırklareli’de 35-39, Tekirdağ’da 32-35, Kocaeli’de 33-38, Sakarya’da 33-36, Yalova’da 31-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

İZMİR REKOR SICAKLIĞA HAZIRLANIYOR, KORDON BOŞ KALDI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından, Ege Bölgesi'ndeki 5 şehirde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerine çıkacağını açıklamasının ardından, İzmir'de Kordon'un boş kaldığı görüldü.

   Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi, İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, "İzmir'de sıcaklık rekoru 9 Temmuz 2000'de kırıldı. 23 yıl önce kırılan rekorda sıcaklık 42.6 dereceye ulaşmıştı. Daha sonra sıcaklık 2017'de 40 dereceyi geçmişti. 2017'den sonra, hiç temmuz ayında 40 dereceyi görmedik. İlk kez bu cuma 40-41 dereceleri göreceğiz. Belki de yeni rekor kırılacak" dedi.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü bugün İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'nin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıkması beklendiği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, başta kronik rahatsızlığı olanlar ile yaşlılar ve çocukları, günün en sıcak zamanı olan 11.00- 16.00 saatleri arasında mümkün olmadıkça dışarı çıkmayıp, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER