Oynatma Listesi
HABERLER

Tuzla'da deprem hazırlıkları! Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalara ilk kepçe vuruldu

Tuzla'da, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi' sonrası, İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından 'orta hasarlı' olarak tespit edilen iki bina resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin de rızasıyla Tuzla Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi' sonrası, 'İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü' tarafından 'Orta Hasarlı' olarak tespit edilen iki bina daha resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin rızasıyla kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. İş makinasının koltuğuna geçen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ilk kepçeyi vurdu. 13 yılda 3 Bin 95 bina, yaklaşık 20 bin bağımsız bölümün dönüşümüne imza atan Tuzla Belediyesi, 60'a yakın sitenin de dönüşümü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"BU YIKIMLAR ASLINDA HİZMET VE ESER SİYASETİMİZ İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR YER TUTUYOR"

Yıkım sırasında konuşan Yazıcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. "Bugüne kadar sayısız hizmet gerçekleştirdik. Birçok yıkım ve kentsel dönüşüme imza attık. Bu yıkımlar aslında hizmet ve eser siyasetimiz için oldukça önemli bir yer tutuyor. Kentsel dönüşüm başlığı altında, yıkımlarımızla birlikte yeni hikayeler ekliyoruz. Yaptığımız her işte, kelimelerin bir hikaye oluşturduğunu ve anlamlı öykülerin bir araya geldiğini görüyoruz. Bunları, kurumlarımız, vatandaşlarımız ve paydaşlarımızın desteğiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Yıkımların hizmet ve eserlerimiz için büyük bir önemi bulunmaktadır. Bugün orta hasarlı bir binayı yıkıyoruz. Önemli birkaç yıkım daha gerçekleştirmiştik ve her gün yeni yıkımlarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER