Oynatma Listesi
HABERLER

Vatandaşlar Ata'sına koştu! Anıtkabir'de ziyaretçi rekoru kırıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla dün vatandaşlar Anıtkabir'e akın etti. MSB, Anıtkabir'de ziyaretçi rekorunun kırıldığını paylaştı.

Vatandaşlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da Anıtkabir, İstanbul’da ise Dolmabahçe Sarayı’na akın etti.

Anıtkabir, dün resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı. Her yaştan çok sayıda vatandaş, Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e koştu. Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SoloTürk de, Anıtkabir üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Vatandaşlar, gösteri uçuşunu heyecan ve coşkuyla izledi.

ANITKABİR'İ KAÇ KİŞİ ZİYARET ETTİ?

Öte yandan Anıtkabir'i dün kaç kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı, ziyaretçi rekorunun kırıldığını belirtti.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'e akın eden ve yeni ziyaretçi rekorunu kıran 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçimiz ile yoğun kalabalıktan dolayı ziyaret gerçekleştiremeyen tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Millî Mücadele kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER