Oynatma Listesi
HABERLER

Yapılan en büyük yardım! 300 bin koli ile Mersin'den yola çıkıyor

Türkiye bir kez daha Gazze için harekete geçti. Dev bir yardım operasyonu başlatıldı. 300 bin koli malzemenin gemiye yüklenmesi 3 gün sürdü. Mersin’den kalkacak gemi, 36 saat sonra Mısır’da olacak.

Gazze için dev bir yardım operasyonu başlatıldı. 300 bin koli malzemenin gemiye yüklenmesi 3 gün sürdü. Mersin’den kalkacak gemi, 36 saat sonra Mısır’da olacak. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman Gazze’ye giden yardım gemisini görüntüledi.

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu operasyonda en doğru şey ihtiyaçların doğru belirlenmesi. Biz sürecin başından beri hem Mısır Kızılay’ı hem Filistin Kızılay’ı ile irtibat halindeyiz, bu göre bağışçılarımız için listeler yayınlıyoruz. AFAD ve Kızılay olarak iyilik yolunun açık kalması için girişimlerde bulunduk.

 'ŞİMDİYE KADAR GİDEN EN BÜYÜK YARDIM GEMİMİZ'

Bu yedinci, 3 bin tonluk şimdiye kadar giden en büyük yardım gemimiz. O kadar çok bağışçımız ve sivil toplum kuruluşumuz destek veriyor ki biz ikinci gemiyi yani bu gemi gidip geldikten sonra tekrar dolduracak kadar yardımı toparlamış durumdayız. Ramazan’ın ortasında yirmi altısı gibi ikinci gemiyi göndereceğiz. Aynı gemi tekrar gidecek.

Üst kısım çoğunlukla unla dolu. 620 ton un var. Toplam 200 TIR'lık malzeme var. 100 bin kolilik MUSİAD’la oluşturduğumuz kampanya sonucu alınan hazır gıda var. Bunlar özel gıdalar, açıldığı zaman hemen tüketilebiliyor. 

Onun dışında hijyen kolileri var. Toplam 5 bin kapasiteli mutfak var. Daha önce de Gazze’de daimi delegasyonumuz vardı. Şu an 5 yerel personelle içeride hem dağıtımlara hem yemek pişirmeye devam ediyoruz. İki de bombalandı oradaki mutfak. Şimdi biz mobil mutfakları gönderiyoruz. Günlük 5 bin yemeği dağıtmaya devam ediyor olacağız.

Uluslararası yolu açabilmenin yolu Kızılay üzerinden geçiyor. Biz ilk başlarda Refah kapısının çok açık olmadığı günde 12 TIR'I bazen hiç geçmediği günler vardı. Tüm STK’larımıza oralara göndermeleri gereken bir yükleri varsa AFAD veya Kızılay’a iletebilirler.

Gerçekten çok büyük bir gemi. Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Deprem bölgesinden Gazze’ye yardım geliyor. Burası üç günde yüklendi orada da 3 günde boşaltılır. İlk başta bütün dünyadan Gazze’ye yardım yağıyordu şu an ihtiyaç ilk zamanlardan daha fazla. Açıklıktan ölümler başladı. Bugün yapabileceğimiz daha fazla. Biz Türk halkı olarak deprem bölgesine de Gazze’ye de yeteriz. Yardım koridorunu çok önemsiyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER