Oynatma Listesi
HABERLER

Yargıcın üzerine uçarak saldıran mahkumun son hali kamerada

ABD'de yargıcın üzerine uçan ve dünya medyasında ses getiren mahkumun son hali ortaya çıktı.

ABD’nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentindeki Clark County Bölge Mahkemesinde geçtiğimiz hafta darp suçundan yargılandığı davada denetimli serbestlik talebinin reddedilmesiyle yargıca saldıran 30 yaşındaki sanık Deobra Delone Redden, yeniden mahkemeye çıkarıldı. Redden bu kez duruşma salonuna elleri vücuduna zincirlenmiş ve başına maske takılmış halde özel önlemler alınarak getirildi. Yargıç Mary Kay Holthus, önceki duruşmada kendisine saldıran Redden'ı hakkında suçlama nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Holthus kararında, önceki duruşmanın yarıda kaldığını hatırlatarak, "Geçtiğimiz hafta sanığın eyleminden önce vermekte olduğum cezayı değiştirmediğimi açıkça belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. Yargıç Holthus, Redden'ın sadece daha önce kabul ettiği suçundan dolayı ceza aldığını, geçtiğimiz hafta kendisine yönelik saldırıyla ilgili karşı karşıya olduğu suçlamanın başka bir yargıç tarafından ele alınacağını vurguladı. Redden'ın geçtiğimiz yıl bir kişiyi beyzbol sopasıyla darp etmekten 4 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi. Redden'ın yargıca saldırı nedeniyle Salı günü mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

YARGICA SALDIRDI

Clark County Bölge Mahkemesinde geçtiğimiz hafta ağır darp suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Redden, denetimli serbestlik talebinde bulunmuştu. Yargıçtan hoşgörü isteyen Redden, cezaevine gönderilmesi gerektiğini düşünmediğini ifade etmişti. Yargıç Mary Kay Holthus ise sabıka geçmişi nedeniyle Redden’ın denetimli serbestlik talebini reddetmişti. Hapis cezasına çarptırılacağını anlayan Redden, küfür etmeye başlamış, mahkeme kürsüsünden yargıç Holthus’ın üzerine atlamıştı. Holthus yere düşerken, görevliler Redden’a müdahale etmiş, o anlar mahkemenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansımıştı.
Yargıç Holthus hafif yara alırken, saldırgan sanığa müdahale eden bir mahkeme görevlisinin ise hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Yargıca saldıran Redden ise Clark County Gözaltı Merkezine gönderilmiş, darp da dahil olmak üzere çok sayıda yeni ağır suçlamayla karşı karşıya olduğu belirtilmişti.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Redden'ın Kasım ayında hakkındaki "ciddi bedensel zarara yol açan darp suçunu" kabul ettiği öğrenilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan duruşma öncesi akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için ilgili kurumlara yönlendirilen Redden'ın, cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verilmişti. Redden kayıtlara göre daha önce aile içi darp suçundan da hapis yatmıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER