Oynatma Listesi
HABERLER

Yunanistan'da savaş çıktı! Dehşete düştüler

Pazar günü sosyal medyada yayılan bir görüntünün ardından başkent Atina'nın kenar mahallesinde Salı akşamı savaş çıktı. Yerde kanlar içinde yatan polisin görüntüsü, dünya çapında yankı buldu.

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Nea Smirni semtinde polis şiddetine karşı gerçekleşen gösteride ortaya çıkan tablo, ülkeyi dehşete düşürdü.
Pazar günü bir erkeğin polis tarafından dövüldüğü görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine Salı akşamı Atina'da binlerce protestocu sokaklara çıktı.ayıları 5 bini aşan göstericiler Nea Smirni semtinde yürüyüşe geçerken, 'Polisler semtimizden defolun' yazılı pankartlar taşıdı. Protestocuların bazıları maskeliydi.

Göstericiler kısa süre içinde polisle karşı karşıya geldi. Son yılların en şiddetli çatışmalarından biri çıktı, Atina sokaklarında patlama sesleri duyuldu.Polisin protestoculara karşı biber gazı kullandığı saatler süren çatışmadaki kırılma anı ise, bir polisin kalabalık bir grup tarafından öldüresiye dövülmesi oldu.Göstericilerin toplandığı bir ana caddeye motosikletlerle gelen polisler anında saldırıya uğradı, protestoculardan biri bir polisi araçtan indirip tekmelemeye başladı.Hemen ardından onlarca gösterici polislere doğru koştu, ağır yaralanan polise dev sopalarla vurulduğu sosyal medyada yayınlanan video kayıtlarına yansıdı.

Polislerin, yaralı arkadaşlarının başında ambulans beklediği anlar uluslararası haber ajansları tarafından kadraja alındı. Hastaneye kaldırılan yaralı polisin durumu ağır.Olaylarda bir başka polis ise motosikletiyle ilerlerken göstericilerin saldırısına uğradı. Nea Smirni semti ise savaş alanına dönerken, polisin dövüldüğü görüntüler ülkede şok etkisi yarattı.ok sayıda göstericinin gözaltına alındığı olaylarda, park halindeki araçlar da hasar gördü. Polis, ayrıca Neos Kosmos bölgesinde molotofkokteyli dolu bir sırt çantası buldu.Yunan medyası, tüm partilerin saldırıyı kınadığını aktarıyor. Başbakan Kiryakos Miçotakis, ana muhalefet SYRIZA'yı koronavirüse rağmen gösteri çağrısı yapmakla suçlamıştı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER