Oynatma Listesi
HABERLER

Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Zonguldak'ta bir maden ocağında göçük meydana gelmesi sonucu bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 1 işçinin hayatını kaybettiği bildirilirken bölgeden ilk görüntüler de geldi.

Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

BAKANLIK: 1 CAN KAYBI VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, altında kalan 4 kişiden 1'inin hayatını kaybetttiği 3'ünün de yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD da yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı; Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir.

Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

VARDİYADA 280 KİŞİ VAR

Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Hacıbektaşoğlu, TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kodunda göçük meydana geldiğini söyledi.

 

RİSK DEVAM EDİYOR MU?

Vardiyada 280 kişinin çalıştığını dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız." diye konuştu.

GÖÇÜK NEDEN OLDU?

Göçük altında kalan kimsenin olmadığını belirten Vali Hacıbektaşoğlu, 3 yaralının tedavisinin devam ettiğini söyledi. Vali Hacıbektaşoğlu küçük bir bölgede tavan çökmesi nedeniyle göçüğün olduğunu belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 'Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede.' ifadeleriin kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER