Otomobil Fiat Egea Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Fiat Egea Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

09.12.2021 - 14:54 | Son Güncellenme:

Araç almak, sadece beğenerek değil araştırarak da gerçekleşen bir durumdur. Aynı zamanda araç sahibi olan herkes aracının model ve durumuna göre aracına ait bilgileri de edinmelidir. Bu bilgilerden biri de araç lastiklerinde konforu sağlamak için basıncın olması gereken değerdir. Fiat Egea araçlar için ideal ön/arka lastik basıncı kaç olmalıdır? Fiat Egea model bir araca sahipseniz ve lastik basınçlarını ayarlamak için tüm detayları derledik.

Fiat Egea Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır

Fiat Egea, Fiat markasına ait olan taksi model araçtır. Sedan model olan bu araçta 4 adet lastik bulunmaktadır. Her bir lastik için basınç ayarlaması yapmak gerekir. Lastik basıncı, lastiğin büyüklüğüne ve araç içerisinde kaç kişinin yolculuk edeceğine göre değişmektedir. Bu değerleri doğru ayarlamak gerekir.

Haberin Devamı

Fiat Egea Araçlar İçin İdeal Ön/Arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Lastik basıncı birçok nedenden dolayı değişiklik gösterir. Bunlar arasında hava koşulları ve yüklenen yük gibi farklı nedenler yer alır. Lastik basıncı değişimi Fiat Egea model araçlar için de geçerlidir. Bu nedenle uzun yola çıkmadan önce ve rutin aralıklarla aracın lastik basıncını kontrol etmekte fayda vardır. Lastik basıncını doğru ayarlamak sizlere daha güvenli ve konforlu bir yolculuk sağlarken aynı zamanda lastik bakımı içinde önemlidir. Fiat Egea araçlar için ideal ön lastik basıncı yüksüz 33 bar, yüklü 38 bar olmalıdır. İdeal arka lastik basıncı ise yüksüz 31 bar, yüklü 36 olmalıdır. 

 

Yazarlar