Pazar “Güçlü, şanslı ve yetenekliydik”

“Güçlü, şanslı ve yetenekliydik”

23.07.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Dolu Dolu Yaz Konserleri kapsamında Alaçatı’da sahne alan Yaşar, 90’lar için “Birçok şeyi yeni yeni keşfediyorduk, zihinlerimiz açık, cesur, özgür ve özgündü. Güçlü, şanslı ve yetenekli bir jenerasyondu” diyor .

“Güçlü, şanslı ve yetenekliydik”

Seyhan Akıncı / seyhan.akinci@milliyet.com.tr - Yaz denince akla gelen ilk şeylerden biri de açıkhava konserleridir. Uzun süren bir akşamın ardından uyanılan güneşli bir sabah gibi coşkulu geçen bu konserlere Vodafone Red ile Jolly Joker’in iş birliğinde 23 Haziran’da başlayan “Dolu Dolu Yaz Konserleri” dahil oldu. Alaçatı’da ve Uniq’te gerçekleşen konserlerde şu ana kadar binlerce müziksever dinlemekten keyif aldığı sanatçıların şarkılarına eşlik etti.

Haberin Devamı

“Güçlü, şanslı ve yetenekliydik”

Yaşar bu akşam yepyeni sürprizlerle Harbiye seyircisinin karşısında olacak.

Biz de Vodafone Red’in davetlisi olarak geçtiğimiz hafta sonu Alaçatı Jolly Joker’de Türk pop müziğinin en sevilen isimlerinden, yüzlerce konser vermiş, Harbiye Açıkhava konserleri, 90’lar ve “Kuşlar” dendimi akla gelen isim olan Yaşar’ın konserindeydik. Sıcaklık rekorlarının günbegün yenilendiği bu zamanlarda Alaçatı’da hafif esen rüzgar eşliğinde “Cezayir Menekşesi”nden “Kumralım”a Yaşar hitlerini herkes bir ağızdan söyledi. Çalan her şarkıda da herkes dönüp birbirine “90’ların büyüsü nedir?” diye soruyordu. Biz de bu soruyu ve açık hava coşkusunu Yaşar’a sorduk. “İyi müzik yapılıyordu, stüdyolarda yatıp kalkıyorduk neredeyse. Yüzyüze, yanyana, beraber şarkılar yazıyor, kaydediyorduk. Birçok şeyi yeni yeni keşfediyorduk, zihinlerimiz açık, cesur, özgür ve özgündü. Çok iyi besteci ve söz yazarları vardı. Güçlü, şanslı ve yetenekli bir jenerasyondu,” derken açıkhava konserleri içinse “Konser gibi konserlerdir açıkhavalar. Kulüp performansları gibi ayakta hoplaya zıplaya değil (ki onun da bambaşka bir havası vardır) oturarak, duyarak izleyerek daha bir hissederek dinlerler. Beraber büyük coşku anları yaşar, beraber söyleriz şarkılarımızı. Anılarına dahil oluruz ve tekrarı yoktur” şeklinde yanıtladı. Diğer yandan “Dolu Dolu Yaz Konserleri” hem Uniq’te hem de Alaçatı’da tüm hızıyla devam edecek. Ağustos sonuna kadar Alaçatı’da 30, Uniq’te ise 8 konser düzen-lenecek. Gülşen’den İrem Derici’ye pek çok önemli isim bu konserlerde sahne alacak. Ağustos sonrası ise konserlere FreeZone çatısı altında devam edilecek. Okulların açıldığı dönemde sadece İstanbul’da değil diğer şehirlerde yaşayan gençleri kapsamak amacıyla beş farklı şehirde okul dönemi boyunca gençlere hitap eden yeni sanatçılarla konser maratonu devam edecek.