Geri Dön

Blanch Etmek Ne Demek? Mutfakta Blanch Etmek Teriminin Anlamı

Gastronomi, mutfak alanını kapsayan geniş bir daldır. Gastronomi sözcükleri de mutfakta teknik ve terim olarak kullanılır. İyi yemek pişirmenin başlıca kurallarından biri de zaten bu terim ve teknikleri anlamları ile öğrenmekten geçer. Blanch etmek, mutfakta yaygın olarak kullanılan bir terimdir. Aslında bu terim bir işlemin adıdır. Blanch etmek nedir? Hangi işleme bu isim verilmiştir? Mutfakta blanch etmek ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Blanch Etmek Ne Demek? Mutfakta Blanch Etmek Teriminin Anlamı

Blanch etmek, mutfakta özellikle şefler tarafından yaygın olarak kullanılan bir sözcüktür. Ancak mutfak alanında yeni olan kişiler bu kelimeye yabancı olabilirler.

Haberin Devamı

Blanch Etmek Ne Demek?

Blanch etmek terimi gastronomi alanında bulunan kişileri yakından ilgilendiren bir işlemin adıdır. Blanch etmek ürünün rengini kaybetmemesi için yapılan bir şoklama işlemidir.

Mutfakta Blanch Etmek Teriminin Anlamı

Mutfakta blanch etmek terimi günlük hayatta olmasa da büyük şef mutfaklarında sık kullanılır. Mutfakta blanch etmek terimi, pişecek olan bir ürünün genelde haşlanmış sebzelerin rengini canlı görüntüsünü kaybetmemesi için sıcak sudan çıkar çıkmaz buzlu bir suya konulmasıdır. Bu sayede ürün blanch edilmiş olur.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber