Gündem Mehmetçik’ten kaçak göçmenlere çorba

Mehmetçik’ten kaçak göçmenlere çorba

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, kaçakçılarca gece saatlerinde yol kenarına bırakılan ve soğuk yüzünden donma tehlikesi geçiren yabancı uyruklu 133 kaçak göçmen, devriye görevi yapan jandarma ekiplerince  yakalandı.

Mehmetçik’ten kaçak göçmenlere çorba

Üzümlü ilçesi Karakaya köyü mevkiinde gece yarısı devriye gezen Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol kenarında gruplar halinde ateş yakıp bekleyen kişileri görünce durumlarından şüphelenerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Kontrolde çoğu Afganistan uyruklu olduğu ve yasa dışı yollardan yurda girdikleri belirlenen 25’i çocuk, 18’i kadın 133 kaçak göçmenin donma tehlikesi geçirdikleri için ateş yaktıkları, bir kısmının da bu ateşin yanında uyuduğu anlaşıldı.
Kaçaklar otobüslerle Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Burada sıcak çorba ve çay ikramında bulunulup yiyecek ve giyecek gibi acil ihtiyaçları giderilen kaçak göçmenler, hastanede sağlık kontrolü yapıldıktan sonra kent merkezindeki bir spor salonuna götürüldü.
İnsan kaçakçılarını yakalamak için araştırmayı genişleten jandarma, kaçakların taşınmasına yardım ettiği belirtilen İsmail D. (58) ve Ali K’yi (59) gözaltına aldı. Kaçakları Doğubayazıt’tan alıp Erzincan’a getirdikten sonra kaçan organizatörler Cahit A. ve Ahmet A. kardeşlerin arandığı öğrenildi. l ERZİNCAN AA

Haberin Devamı