Sigorta Türkiye Sigorta, riskli alanlarda sektöre yol açacak

Türkiye Sigorta, riskli alanlarda sektöre yol açacak

24.09.2020 - 17:48 | Son Güncellenme:

Kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin Türkiye Varlık Fonu (TVF) çatısı altında birleşme sürecinin tamamlanması ile doğan Türkiye Sigorta, riskli ya da daha önce girilmemiş alanlarda yo açıcı bir rol üstlenme hedefine odaklandı.

Türkiye Sigorta, riskli alanlarda sektöre yol açacak

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli, “Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamayan, riskli veya girilmemiş alanlarda yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak” dedi. Anadolu Ajansı’nın Finans Masası programına konuk olan Benli, Türkiye Sigorta'nın, 36 bölgede 2 bin 600 çalışanı ve 7 bin 500 dağıtım kanalıyla hem sigorta hem de hayat emeklilik tarafında lider bir sigorta şirketi olarak hayata başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Lider sigorta şirketi olarak başladık

Sigorta sektörünün finans sektörü içindeki payının yükseltilmesinde önemli bir rol oynayacaklarını belirten Benli, “Bundan sonra sektörün diğer şirketleri de adım attığımız, öncülüğünü yaptığımız, yolunu açtığımız konularda bizi takip edecekler” diye konuştu. Benli, şöyle devam etti: “Hayat tarafında yüzde 30'luk pazar payı, bireysel emeklilik tarafında Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile birlikte düşünüldüğünde yüzde 21,7’lik pazar payı, elementer tarafta ise yüzde 13,7 ile lider bir şirket doğmuş oldu. Türkiye Sigorta, hayatına lider sigorta şirketi olarak başladı" dedi.

Sektöre basamak atlatacağız

Türk Reasürans AŞ ile Sigortacılık, Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) kurulmasının ardından Türkiye Sigorta'nın sektörün 3. sac ayağı konumunda olduğunu ifade eden Benli, "Son dönemde yapılmış en stratejik en önemli yapısal reform hareketi bu oldu. Bunun doğal olarak getireceği iş bölümü, bizim teminat bulmakta güçlük çektiğimiz, kapasitelerimizin düşük kaldığı yerlerde teminat bulmak hem kolaylaşacak hem de Türkiye içerisinden bu riskleri elimine ederek, gerekli yerlere, sanayide olsun bireysel vatandaşlarımızın ihtiyaçları olsun, her türlü teminatı verme anlamında, riski teminat altına alma anlamında şu andakinden hep bir adım daha önde olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Atilla Benli, Türkiye Sigorta olarak tüm branşlarda liderliği hedeflediklerini, bunu da sürdürülebilir liderlik olarak stratejilerine koyduklarını söyledi. Daha önce faaliyet gösterilmeyen veya çok gönüllü olarak girilmeyen konularda da faaliyet gösterecekleri için rekabetin yapıcı anlamda artacağını ifade eden Benli, sektör içerisinden gelen tepkilerden bunun şu anda bile olumlu yansıdığını gördüklerini, bunun vatandaşa ve ülkenin teminat gerektiren risklerine, sanayisinden bireysel ihtiyaçlara kadar faydasının olacağını dile getirdi.

Benli, kefalet sigortaları ile ilgili olarak da şunları dile getirdi: “Kefaletler, dünyada, bankalardan daha çok sigorta sektöründe çözülür. Bizim de Türkiye Sigorta olarak finansal sigortalarda kefalet, bina tamamlama, alacak sigortası bunlara da ayrı bir odaklanmamız ve stratejimiz olacak."

Haberin Devamı

Yerli ve milli girişimlere teminat vermeye devam edeceğiz

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Benli, Tuna-1 kuyusunun poliçesini yapmalarının kendileri için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Benli, "Yerli ve milli bu tür girişimlere teminat vermeye devam edeceğiz. Bu bizim olmazsa olmazımız. Bu konuda hem kapasitemizi hem gücümüzü arttırarak Türkiye’nin yerli ve milli duruşunda Türkiye Sigorta olarak biz de yerimizi alacağız" diye konuştu.