Siyaset 3. revizyonda 4 bakan değişti

3. revizyonda 4 bakan değişti

25.12.2013 - 23:58 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, 61. Hükümet'te görev alan 4 bakan yerine ara revizyonla kabineye yeni isimler atadı.

3. revizyonda 4 bakan değişti

Bu 3. revizyonda, AK Parti'nin kurduğu tüm hükümetlerde Sağlık Bakanı olarak görev alan Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yerine ise Muammer Güler getirildi.

Efkan Ala Parlamento dışından kabineye girdi
30 Mart'taki yerel seçimlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması ve İçişleri Bakanı Güler, Ekonomi Bakanı Çağlayan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar'ın istifasıyla 4. kabine revizyonun gerekliliği de ortaya çıktı.
Bugün yapılan yeni revizyonla, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan oldu.
Nihat Ergün, Suat Kılıç ve Egemen Bağış kabine dışında kalan bakanlar olurken, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala Parlamento dışında kabineye girdi. Böylece, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ardından Efkan Ala AK Parti Hükümetlerinde Meclis dışından kabineye giren ikinci isim oldu. Ala'nın milletvekili yemini etmeden hükümet faaliyetlerinde bulunabileceği ancak Meclis Genel Kurulu'ndaki yasama faaliyetlerine katılabilmesi için öncelikle yemin etmesi gerekiyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevine Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün yerine yine Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanlığına Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın yerine ise yine Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç getirildi.

Haberin Devamı



YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU

İŞTE YENİ AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ