Siyaset 'Adayın adı değil nitelikleri önemli'

'Adayın adı değil nitelikleri önemli'

12.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı'nın adayının Mansur Yavaş ya da Haşim Kılıç olacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Öztrak, “Adayın ismi değil, adayın nitelikleri önemli" dedi.

Adayın adı değil nitelikleri önemli

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde dün MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

5 MİLYON SIĞINMACI: Bugün ülkemizde, Suriye, Irak ve Afganistan başta olmak üzere, Ortadoğu ülkelerinden gelen 5 milyon sığınmacı var. Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor. Siz “huzurdan” bahsediyorsunuz.

SEFALET LİGİ: Enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyesinde. TÜİK’in makyajlı verilerine göre; resmi işsiz sayısı 3 milyon 579 bin kişi. Ülkeyi dünyada en büyük 10 ekonomi arasına sokmaya söz verdiler, sefalet ligi şampiyonu yaptılar.

KİMLİK PROMOSYON: Sadece oligarklar değil, parası pulu olan Ruslar, paralarını bavula koyup Türkiye’ye getiriyorlar. 250 bin doları nakit ödeyip, hem birkaç tane evi, hem de vatandaşlığımızı satın alıyorlar. Ne de olsa ev alana, TC kimlik ve pasaportu promosyon!

Haberin Devamı

TULUMBADA SU BİTTİ: Şimdi de şehit dediği Kaşıkçı’nın dava dosyasını, sümen altı etsinler diye Suudi Arabistan’a iade etti. Dün kavga ettikleriyle, sıkışınca barışmaya uğraşıyorlar. Çünkü tulumbada su bitti.

AYM’YE BAŞVURU: (Seçim Kanunu’nun 3 maddesi için AYM’ye başvuracaktınız, neden ertelendi?) Erteleme yok. Şu anda son şekli veriliyor başvuru dilekçesine. AYM’ye itiraz edeceğiz.

6 LİDER AÇIKLAYACAK: (Mansur Yavaş ve Haşim Kılıç'ın adaylığı tartışmaları) Bu aşamada bizim için adayın ismi değil, adayın nitelikleri önemli. Vakti geldiğinde altı siyasi partinin lideri Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı seçilecek ismi açıklayacak.