Siyaset AK Parti’de ilk adaylar bugün açıklanıyor

AK Parti’de ilk adaylar bugün açıklanıyor

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı ortağı MHP ile yerel seçimlerde işbirliği müzakerelerini yeniden başlatma kararı alan AK Parti, bir grup belediye başkan adayını bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıyla açıklayacak.

AK Parti’de ilk adaylar bugün açıklanıyor

Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’dan adaylığına kesin gözüyle bakılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Erdoğan ve Yıldırım’ın yaptığı değerlendirmelerin ardından AK Parti’nin Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının açıklanmasının önümüzdeki haftaya bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan önceki gece İstanbul’da Yıldırım ile 2 saatlik bir görüşme yaptı. İkili dün de günboyu birkaç kez telefonla temas kurdu. Görüşmelerde özellikle büyükşehirlere ilişkin seçim stratejisinin değerlendirildiği belirtiliyor. Parti kaynakları bu çerçevede bugünkü toplantıda daha önce yapılan bilgilendirmenin aksine Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının açıklanmayabileceğini ifade ettiler. Aynı kaynaklar üç büyükşehirin adaylarının açıklanmasının bir hafta 10 gün sonra yapılabileceğini kaydettiler.

Öte yandan Erdoğan’ın merakla beklenen açıklaması öncesi parti kulislerinde MHP ile yerel seçim iş birliğinin kapsamına ilişkin farklı senaryolar dillendiriliyor. Bu kapsamda Adana, Mersin ve Osmaniye’de MHP adayı üzerinden işbirliği yapılacağı, Manisa, Isparta ve Balıkesir’in durumunun ise iki parti arasında önümüzdeki hafta yürütülecek müzakereler sonucu netleşeceği öne sürülüyor. Buna karşın kulislerde Beştepe zirvesinde Erdoğan’ın, Manisa’ya ilişkin seçim sonuçları ve son anketleri MHP liderine sunarak “biz aday çıkartmasak bile Manisa’yı sizin alma şansınız yok” dediği ve bu konuda Bahçeli’yi ikna ettiği de öne sürülüyor. Bu doğrultuda Erdoğan’ın bugün açıklayacağı iller arasında Manisa’nın olacağı öne sürüldü.