Siyaset AK Parti fezlekeleri 4 kriterle ayıklıyor

AK Parti fezlekeleri 4 kriterle ayıklıyor

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti, Meclis’te 961’i HDP’li 56 milletvekiline ait toplam bin 346 dokunulmazlık fezlekesinden hangilerinin Meclis gündemine getirileceğine ilişkin dört kriter üzerinde çalışma başlattı.

AK Parti fezlekeleri  4 kriterle ayıklıyor

Ayıklamayı sağlayacak dört kriterin, terörle doğrudan ilişkili suçlarla ilgili olduğu belirtiliyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP ile ilgili inceleme başlatması kamuoyunda yankı bulurken, Meclis’te HDP’li vekillerin fezlekeleriyle ilgili yapılan çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Daha önce yalnızca “Kobani fezlekeleri” olarak bilinen dokuz vekil hakkındaki dokuz dokunulmazlık dosyasının öncelikli olarak Genel Kurul gündemine getirilebileceği ifade edilirken, AK Parti’nin ele alınacak fezlekelerin kapsamını genişleten daha detaylı bir çalışma yaptığı ortaya çıktı.  Meclis’te 961’i HDP’li 56 milletvekiline ait toplam bin 346 dokunulmazlık fezlekesinden hangilerinin Meclis gündemine getirileceğine ilişkin dört kriter üzerinde çalışan AK Parti, mevcut fezlekelerin bu kriterlere göre ayıklanmasına karar verdi. Kulislerde bu dört kriterin, terörle doğrudan ilişkili suçlarla ilgili olduğu belirtiliyor.

Berberoğlu fezlekesi Meclis’te

Aralarında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun da bulunduğu 8 milletvekiline ait 10 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Berberoğlu dışında fezlekesi sunulan vekiller şöyle: “HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir.” Uca’nın 3 dosyası bulunuyor.