Siyaset AK Parti heyeti Anayasa turunda

AK Parti heyeti Anayasa turunda

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti, başörtüsü ve ailenin korunmasını içereceği açıklanan anayasa değişiklik teklifi için dün TBMM’deki diğer siyasi parti gruplarının kapısını çaldı.

AK Parti heyeti Anayasa turunda

MEHTAP GÖKDEMİR/NAMIK DURUKAN/AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara -  İlk ziyaretini Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye yapan AK Parti heyeti, CHP’den ise olumsuz yanıtla döndü. AK Parti heyeti 7 yıl sonra HDP’ye de bakan düzeyinde ilk ziyaretini gerçekleştirirken, HDP ve İYİ Parti, konuyu parti kurullarına götüreceklerini ve sonrasında kararlarını açıklayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan oluşan AK Parti heyeti dün sırasıyla MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etti. Yazılı bir metin sunulmayan görüşmelerde Bozdağ, siyasi parti gruplarını hazırlıkları hakkında bilgilendirdi, çalışmanın birlikte yapılmasını arzu ettiklerini söyledi. Bozdağ, “Hazırlık sürecine katkı vermelerini, birlikte bu hazırlık sürecini olgunlaştırmakta görüşlerine ihtiyacımız olduğunu ifade ettik” dedi.

Görüşmenin ardından  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Seçime yedi ay kalmışken parlamentoda yapılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Yeni bir anayasa yeni parlamentonun işi olmalıdır. AK Parti’nin gerçekleştirmek istediği bir anayasa değişikliği çalışmasının içinde olmayacağımızı Sayın Bakan’a ve heyete söyledik” dedi.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Tutumumuzu, eş genel başkanlarımız ve MYK’da yaptığımız değerlendirme sonucunda kamuoyuyla paylaşacağız. Kıyafet özgürlüğüne dair, türbana dair, kadın haklarına dair bizim tutumumuz net. Biz konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda referandumu doğru bulmayız” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Heyetin bu ziyareti, anayasa değişikliğinin genel çerçevesi üzerineydi; bir bilgilendirme oldu. Biz konuyu Sayın Genel Başkanımız ve partimizin kurullarına götüreceğiz. Oradaki kararımızı daha sonra paylaşacağız” dedi.